Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi plafonate timp de un an, începând cu 1 aprilie

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi plafonate timp de un an, începând cu 1 aprilie

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi plafonate timp de un an, începând cu 1 aprilie, potrivit Ordonanţei de Urgenţă aprobată ieri de Guvern. Măsura se aplică atât consumatorilor casnici, cât şi celor industriali, după cum relatează redactorul nostru, Petruţa Obrejan:
Reporter: Clienții casnici care nu consumă mai mult de 100 de kilowaţi lunar vor plăti un tarif de maximum 68 de bani pe kilowatt cu TVA inclus, însă dacă consumul lor va fi până în 300 de kilowaţi, prețul final facturat va fi de cel mult 80 de bani pe kilowatt. Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență adoptat de Guvern, clienților noncasnici li se va aplica un tarif de până la un leu pe kilowatt, spunea premierul Nicolae Ciucă, precizând, totodată, că în ceea ce privește gazele naturale, clienții casnici vor plăti maximum 31 de bani, iar cei noncasnici, nu mai mult de 37 de bani pe kilowatt.
Nicolae Ciucă: Am luat toate aceste măsuri astfel încât să continuăm cu programul și măsurile guvernamentale pentru a putea proteja cetățenii, pentru a stimula economia și a proteja locurile de muncă. Concomitent, la nivelul Ministerului Energiei se iau măsuri pentru tot ceea ce înseamnă identificarea de surse noi de energie și, de asemenea, pentru identificarea de surse noi de aprovizionare cu gaze naturale.
Reporter: Această schemă ce plafonează prețurile la energie electrică și gaze naturale va fi aplicată de la 1 aprilie până la 31 martie anul viitor./mcimpoaca/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -19 martie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...