Prezidenţiale americane: Convenţia Democraţilor va avea loc la Milwaukee în iulie 2020

Prezidenţiale americane: Convenţia Democraţilor va avea loc la Milwaukee în iulie 2020

Democraţii americani îşi vor desemna candidatul la Casa Albă în cursul unei convenţii care va avea loc în oraşul Milwaukee, în iulie 2020, a anunţat luni Partidul Democrat, alegând o regiune din Midwest care i-a adus un avantaj decisiv republicanului Donald Trump în 2016, relatează AFP.

Convenţia va avea loc între 13 şi 16 iulie 2020 în cel mai mare oraş din statul Wisconsin, unde Donald Trump a câştigat în alegerile prezidenţiale, marcând o întoarcere bruscă după două victorii ale democratului Barack Obama.

Candidata democrată Hillary Clinton, care a pierdut alegerile în 2016, a fost foarte criticată pentru faptul că nu a avut o campanie personală în acest stat, consolidând imaginea unei partid care ar fi uitat electoratul muncitoresc.

"Este pentru prima dată când Partidul Democrat organizează o convenţie în Midwest, cu excepţia celei de la Chicago, în 1916", a indicat într-un comunicat partidul.

Democraţii indică faptul că au câştigat mai multe victorii electorale în Wisconsin în timpul alegerilor parlamentare şi locale din noiembrie 2018 ''după un deceniu de atacuri republicane împotriva muncitorilor, sindicatelor şi a oamenilor de culoare''.

"Anunţul de astăzi indică faptul că partidul persistă şi semnează cu strategia sa câştigătoare în acest stat cheie", se arată în comunicat.

Republicanii au ales deja Charlotte, în Carolina de Nord, pentru convenţia lor care va avea loc între 24 şi 27 august 2020.

La fiecare patru ani, cele două mari partide americane organizează convenţia naţională pentru a-şi desemna oficial candidatul la alegerile prezidenţiale după alegerile primare.

Deja 14 candidaţi luptă de partea democrată să îl învingă pe Donald Trump în noiembrie 2020. Preşedintele republican a primit în ianuarie "sprijinul fără rezerve" al partidului său. Cel puţin un fost guvernator republican moderat Bill Weld intenţionează să obţină nominalizarea Partidului Republican. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...