Primăria Capitalei dorește să achiziționeze pachetul de acțiuni ELCEN

Primăria Capitalei dorește să achiziționeze pachetul de acțiuni ELCEN

Municipiul București ar putea să achiziționeze pachetul deținut de Ministerul Economiei și de Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA la Electrocentrale București SA, conform unui proiect introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de vineri a Consiliului General al Capitalei.

"Este o ședință extrem de importantă pentru București. Aș spune chiar o ședință de Consiliu General istorică. Aseară, colegii noștri de la Direcția Asistență Tehnică și Juridică v-au transmis prin e-mail și v-au informat că vă rugăm să acceptați ca pe ordinea de zi suplimentară să avem un proiect așteptat de ani de zile de către bucureșteni și care va asigura, în sfârșit, continuitatea serviciului de termoficare în Capitală. Mai pe scurt, apă caldă și căldură atât în școli, spitale, grădinițe, precum și aproape un milion și jumătate de proprietari de apartamente care beneficiază de apă caldă și căldură de la RADET", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Ea a menționat că acesta este primul pas spre fuziunea dintre ELCEN și RADET.

"Domnul ministru Toma Petcu este aici lângă noi, am luat ieri, târziu, această decizie, astfel încât noul guvern să poată să emită o hotărâre prin care, practic, Primăria Capitalei să achiziționeze pachetul integral de acțiuni de la statul român, prin Ministerul Energiei, de la ELCEN. Noi trebuie să ne exprimăm actul de voință, pentru a intra în patrimoniul municipalități pachetul integral de acțiuni al ELCEN", a precizat Firea.

Edilul general a adăugat că este vorba de o sumă de circa 155 de milioane de euro, care urmează să fie achitată pe o perioadă de cinci ani.

"Este un preț foarte bun, un preț suportabil pentru Municipalitate. (...) Se va crea o entitate nouă, puternică, care va pune capăt odată pentru totdeauna unui serviciu de proastă calitate și scump. Vom putea avea servicii de bună calitate, la un preț rezonabil", a adăugat edilul.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Românca-fenomen din Portugalia / Povestea de film a uneia dintre cele mai bogate femei

5 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…