Primăria Iaşi afirmă că edilul Chirica nu e vizat de dosarul DNA în care s-au făcut percheziţii

Primăria Iaşi afirmă că edilul Chirica nu e vizat de dosarul DNA în care s-au făcut percheziţii

Reprezentanţii municipalităţii Iaşi au anunţat că au fost finalizate verificările efectuate în cursul acestei zile de procurorii DNA, menţionând şi faptul că primarul Mihai Chicia nu are nicio calitate în acest dosar "în acest moment".

Într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Primăriei Iaşi se afirmă că instituţiile statului au fost sesizate încă de la începutul acestui an la iniţiativa primarului Chirica, privind acest caz. Totodată, comunicatul menţionat arată că primarul nu are nicio calitate în acest dosar, infirmând astfel informaţiile apărute în spaţiul public.

"Verificările efectuate de procurorii DNA Iaşi la unele servicii din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi s-au finalizat. Aceştia au solicitat şi au primit documente aferente unui proiect privat a cărui autorizaţie de construire a fost eliberată în anul 2012. În acest moment primarul Mihai Chirica nu are nicio calitate în acest dosar. Mai mult, la iniţiativa primarului Mihai Chirica, instituţiile abilitate ale statului au fost sesizate cu privire la acest caz încă de la începutul acestui an", se indică în comunicatul Primăriei Iaşi.

Miercuri dimineaţă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cinci percheziţii, două dintre ele la Primăria Iaşi şi Poliţia Locală, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei comise în cursul anului 2018.

"Ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în cinci locaţii, dintre care două sunt birouri ale unor instituţii publice din municipiul Iaşi'', se menţionează într-un comunicat de presă al DNA.

Ulterior, primarul Mihai Chirica a precizat că procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii ale municipalităţii. El a precizat că se află la Bucureşti cu viceprimarul Daniel Juravle, unde au programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. AGERPRES / (AS - autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

4 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

5 Interesante amănunte...