Primăria Romei va instala culoare de trecere pentru ca turiștii să nu se mai oprească la Fontana di Trevi

Virginia Raggi, primarul Romei, a confirmat că dorește să instaleze culoare de trecere pentru a evita ca turiștii să se oprească în fața celebrei Fontana di Trevi, având în vedere că multe persoane se opresc să mănânce pe trepte, să se răcorească și chiar să se scalde în apele sale, relatează EFE.

"La Fontana di Trevi s-au înmulțit rondurile agenților poliției municipale, dar mă gândesc și la crearea de culoare delimitate, asemeni celor din muzee, pentru ca monumentul să poată fi admirat și să interzică oprirea", a declarat Raggi marți seara în programul 'Porta a Porta' difuzat de televiziunea publică RAI1.

Potrivit ei, aceste culoare de trecere ar fi soluția pentru a împiedica unele incidente petrecute recent, în care unele persoane își răcoresc picioarele în fântâna construită de Nicola Salvi între 1732 și 1762 și care a fost restaurată recent.

Dario Franceschini, ministrul bunurilor culturale, a cerut în urmă cu câteva luni Primăriei din Roma "să impună limite fluxului de turiști sau o barieră pentru a evita ca persoanele să sară în apă, cum au făcut recent doi bărbați, dintre care unul spaniol, care s-au dezbrăcat și au intrat apoi în apă.

Ipoteza unui traseu obligatoriu fără oprire pentru turiști în fața regelui Neptun care tronează în mijlocul fântânii a mai fost lansată și de responsabila centrului istoric al Romei, Sabrina Alfonsi,

"Nu poate fi închis spațiul de la Fontana di Trevi, care este un muzeu în aer liber, dar se pot crea culoare de trecere pentru a reglementa fluxul turiștilor care vin zilnic în piață", a declarat Alfonsi.

O altă măsură ar fi interzicerea furgonetelor care vând alimente și răcoritoare în piață și câteva din punctele de vânzare a suvenirurilor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…