Primăria Sectorului 1: Toate lucrările de la Spitalul de Arsuri au fost făcute la cererea și cu avizul autorităților medicale

Primăria Sectorului 1: Toate lucrările de la Spitalul de Arsuri au fost făcute la cererea și cu avizul autorităților medicale

Primăria Sectorului 1 precizează luni că toate lucrările de la Spitalul de Arsuri au fost făcute la cererea și cu avizul autorităților medicale, menționând că la finalizarea lor va fi transmisă o notificare către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București prin care se va solicita avizul de conformitate privind respectarea normelor igienico-sanitare.

În contextul informațiilor apărute în presă despre situația de la Secția ATI a Spitalului de Arsuri, Primăria Sectorului 1 a reamintit că această secție a fost închisă în urma unui control al inspectorilor Direcției de Sănătate Publică, iar redeschiderea se va face numai după primirea avizului de conformitate dat de aceeași instituție.

"La finalizarea lucrărilor la Secția ATI din cadrul Spitalului de Arsuri se va transmite de către Primăria Sectorului 1, prin Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice, o notificare către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, prin care se va solicita avizul de conformitate privind respectarea normelor igienico-sanitare. Numai această instituție are atribuții în redeschiderea sau nu a Secției ATI de la Spitalul de Arsuri", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de Primăria Sectorului 1.

Conform sursei citate, responsabilitatea repunerii în funcțiune a Secției ATI "revenea în exclusivitate Ministerului Sănătății", dar Primăria Sectorului 1 s-a angajat să preia și să finanțeze lucrările "numai în condițiile în care acestea erau făcute la cererea și cu avizul autoritățile medicale competente".

"Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, comunica la data de 2 august 2016 lista de lucrări ce trebuie executate la Secția ATI, după cum urmează: montarea de aer condiționat tip stație centrală, igienizarea saloanelor de ATI (pereți, plafoane, pardoseli), reabilitarea rețelei electrice la necesitățile compartimentului de ATI, montarea ușilor glisante, cu senzor, la intrarea în saloane și dotarea cu stație centrală de monitorizare a fiecărui salon ATI", reiese din comunicat.

Primăria adaugă că, potrivit informărilor primite de la Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice Sector 1 (autoritatea care a contractat lucrarea de modernizare a Secției ATI), la 22 august 2016 Spitalul de Arsuri comunica faptul că rezultatele analizelor la pereți sunt conforme microbiologic.

De asemenea, pe 25 august 2016, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a trimis acceptul pentru propunerile de lucrări, precizează aceeași sursă.

"Menționăm că analizele realizate de către Spitalul de Arsuri (beneficiarul lucrării) au fost asumate prin documente oficiale care au stat la baza începerii și derulării lucrărilor. Mai mult, Primăria Sectorului 1 nu a primit nicio notificare în lunile octombrie — noiembrie 2016 despre existența unor alte analize medicale făcute la pereții din interiorul Secției ATI", a mai precizat autoritatea locală.

În presa centrală au apărut luni informații conform cărora firma de construcții angajată să realizeze renovarea Spitalului de Arsuri nu ar fi realizat nicio decontaminare sau dezinfecție a pereților, iar molozul contaminat ar fi fost manipulat și aruncat de către muncitori.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...