Primarul Tudorache: Poliția a trebuit să ia legătura cu firma care a proiectat mesaje în Piața Victoriei; nu va fi nicio amendă

Primarul Tudorache: Poliția a trebuit să ia legătura cu firma care a proiectat mesaje în Piața Victoriei; nu va fi nicio amendă

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a afirmat, joi, că Poliția Locală a trebuit să ia legătura cu firma care a proiectat mesaje în timpul protestelor din Piața Victoriei, deoarece a primit o reclamație în acest sens, dar că nu se pune problema unei amenzi decât în cazul în care persoana chemată nu se va prezenta la sediul Poliției.

"Este vorba de un cetățean care a făcut o reclamație, am înțeles că locuiește în acel bloc pe care se proiectau acele mesaje. Obligatoriu, Poliția a trebuit să meargă la fața locului, să ia legătura cu firma care proiecta acele mesaje. Nu va fi nicio amendă, asta v-o spun eu. Sper să se prezinte, nu cred că nu se va prezenta, pentru că nu are nimic de ascuns. Noi trebuie să dăm curs unei reclamații. Așa e legea. Dacă nu dăm curs reclamației, intrăm la abuz în serviciu și știți foarte bine — am vorbit destul în ultimele zile de abuzul în serviciu", a precizat Tudorache, într-o declarație acordată presei.

El a adăugat că, în cazul în care proprietarul laserului nu se va prezenta la sediul Poliției, riscă să primească amendă.

"Așa e procedura, când mergi la o reclamație, soliciți să vină la sediul Poliției. Așa e procedura. Dacă nu se prezintă: amendă. Eu sper să se prezinte", a mai spus el.

Primăria sectorului 1 a anunțat, miercuri, că la Poliția Locală a fost formulată o sesizare din zona adiacentă imobilului de unde s-au proiectat mesaje laser în timpul manifestațiilor din Piața Victoriei, dar că nu există elemente care să conducă la aplicarea unei sancțiuni.

"Potrivit datelor primite de la Poliția Locală Sector 1, există o sesizare formulată din zona adiacentă imobilului privitoare la disconfortul creat de proiecțiile laser. Sesizarea își urmează cursul legal, dar în momentul de față nu există elemente care să conducă la aplicarea unei sancțiuni față de persoana în cauză", a informat Biroul de presă al Primăriei sector 1, prin intermediul unui comunicat.

Precizările au fost făcute în contextul unor articole apărute în presă legate de faptul că Poliția Locală Sector 1 a invitat la sediu persoana care a proiectat mesaje laser în timpul protestelor din Piața Victoriei.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…