Principalii candidați la președinția SUA se exprimă ca niște elevi de gimnaziu (studiu)

Principalii candidați la președinția SUA se exprimă ca niște elevi de gimnaziu (studiu)

Principalii candidați la președinția SUA utilizează în discursurile lor cuvinte și o gramatică tipice elevilor din clasele a VI-a și a VII-a, potrivit unui studiu care subliniază că nivelul vocabularului lor a scăzut în cursul campaniei, relatează AFP.

Donald Trump este în urma celorlalți candidați studiați, atât prin nivelul cunoștințelor sale de gramatică afișate, asociat celui al unui elev din clasa V-a, cât și prin vocabular, care este de nivelul unui elev de clasa a VII-a.

Language Technologies Institute din cadrul Universității Carnegie Mellon (CMU) din Pittsburgh a studiat nivelul lexical și gramatical al discursurilor din campania a cinci candidați: Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, Hillary Clinton și Bernie Sanders, comparându-le cu cele ale unor foști președinți.

Din punct de vedere lexical, studiul publicat miercuri estimează că Donald Trump se exprimă ca un elev din clasa a VII-a, iar Ted Cruz — ca unul dintr-a VIII-a. Hillary Clinton este apropiată de nivelul unui elev de clasa IX-a, Marco Rubio stă ceva mai bine, iar vocabularul lui Bernie Sanders este cel mai elaborat, fiind demn de un elev de liceu de clasa X-a.

În materie de gramatică, Donald Trump este cel mai puțin performant, fiind evaluat la un nivel de elev de clasa V-a, ceilalți situându-se toți între a VI-a și a VII-a.

Câmpul lexical al celor cinci candidați s-a redus în ultimele săptămâni, ei utilizând cuvinte din ce în ce mai simple, subliniază studiul.

În materie de gramatică, nici unul nu ajunge la nivelul președintelui Abraham Lincoln, al cărui celebru discurs de la Gettysburg era la nivelul clasei a XI-a. Niciunul nu ajunge însă sub la nivelul lui George W. Bush, care stăpânea gramatica unui elev de clasa V-a, subliniază studiul.

Documentul precizează, de asemenea, că nivelul vocabularului foștilor președinți Abraham Lincoln, Ronald Reagan, Bill Clinton și George W. Bush, precum și cel al președintelui Barack Obama, era de cel puțin al unui elev din clasa a VIII-a.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

3 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Raport al serviciilor americane de informaţii. Scenarii ale lumii în 2040