Prințesa Amalia a Olandei a fost amenințată. Măsurile de securitate au fost sporite

Prințesa Amalia a Olandei a fost amenințată. Măsurile de securitate au fost sporite

Autoritățile din Olanda au sporit măsurile de securitate care o privesc pe prințesa Amalia din cauza îngrijorării că aceasta ar putea fi victima unei tentative de răpire sau a unui atac, relatează vineri Reuters şi AFP.

Prințesa Amalia a fost amenințată / Foto: Arhivă

Prinţesa Amalia, în vârstă de 18 ani, q fost amenințată, iar acum este nevoită să locuiască cu părinţii ei la palatul regal Huis ten Bosch din Haga în locul apartamentului pe care îl închiriase la Amsterdam pentru a merge la universitate, şi iese doar pentru a merge la cursuri, a anunţat joi familia regală olandeză.

Situaţia este „într-adevăr foarte dificilă", a declarat regele Willem-Alexander în cadrul unei conferinţe de presă în timpul unei vizite de stat în Suedia.

Potrivit reginei Maxima, ameninţările care o vizează pe prinţesă - care urmează cursurile Facultăţii de Politică, Psihologie, Drept şi Economie (PPLE) ale Univesităţii din Amsterdam - au „consecinţe enorme" asupra vieţii ei. „Ea nu are o viaţă de student aşa cum au alţii", a mai spus regina, scrie Agerpres.

„Ea nu a plecat de acasă. Asta înseamnă că nu locuieşte la Amsterdam, că nu prea poate ieşi. Consecinţele sunt foarte dificile pentru ea", a spus regina, vizibil emoţionată.

Premierul Mark Rutte a descris situaţia ca fiind „teribilă" şi că este „foarte îngrijorat', a informat televiziunea publică olandeza NOS.

„Vă garantez că serviciile noastre de securitate depun toate eforturile, zi şi noapte, pentru a-i garanta siguranţa", a declarat ministrul Justiţiei şi Securităţii, Dilan Yesilgöz-Zegerius, pe Twitter.

Cotidianul olandez De Telegraaf a raportat în septembrie că securitatea a fost întărită în jurul prinţesei din cauza ameninţărilor din partea unor grupări criminale care îl vizează de asemenea şi pe premierul Mark Rutte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...