Prinţul Charles al Marii Britanii şi soţia sa, Camilla, au primit prima doză a vaccinului împotriva COVID-19

Prinţul Charles al Marii Britanii şi soţia sa, Camilla, au primit prima doză a vaccinului împotriva COVID-19

Prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, şi soţia sa, Camilla, au primit prima doză a vaccinului împotriva COVID-19, a anunţat miercuri biroul de presă de la Clarence House, potrivit Reuters.

Charles, în vârstă de 72 de ani, îi urmează mamei sale, regina Elisabeta a II-a, de 94 de ani, şi soţului acesteia, prinţul Philip, de 99 de ani, care au fost vaccinaţi în ianuarie , în cadrul campaniei de inoculare anti-COVID-19 derulate în prezent în Marea Britanie.

''Prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19'', a precizat Clarence House într-o scurtă declaraţie, fără a menţiona data la care Charles şi Camilla (73 de ani) au fost imunizaţi.

Prinţul Charles fost testat pozitiv pentru noul coronavirus în timpul primului val al pandemiei, în luna martie a anului trecut, dar a declarat că, din fericire, simptomele sale au fost uşoare şi a revenit la o stare bună de sănătate.

Până în prezent, Marea Britanie a vaccinat circa 13 milioane de persoane şi este pe cale de a finaliza, până săptămâna viitoare, imunizarea celor din primele patru grupe prioritare, care includ toate persoanele de peste 70 de ani.

În decembrie anul trecut, în timp ce se afla în vizită la un centru de vaccinare din apropierea reşedinţei sale din vestul Angliei, Charles a declarat că se va afla ''în coada listei'' de vaccinare, dar că se va imuniza ''cu siguranţă''.

De obicei, membrii casei regale refuză să ofere detalii despre probleme medicale, pe care le consideră de domeniul privat, însă au decis să comunice public informaţii despre vaccinare pentru a evita eventualele speculaţii.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

4 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic