Prințul Paul a încercat să obțină fără drept și stația de montă Băneasa (surse)

Prințul Paul a încercat să obțină fără drept și stația de montă Băneasa (surse)

Stația de montă Băneasa s-a numărat printre bunurile revendicate fără drept de prințul Paul, deși exista o decizie judecătorească din anul 1941 care stabilea că respectiva proprietate nu a aparținut regelui Carol al II-lea, ci este a statului român, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Cu toate că stația de montă a fost revendicată fără drept, notificarea a fost admisă prin decizie administrativă a primarului municipiului București, fiind emisă decizie de retrocedate, conform acelorași surse.

Dispoziția primarului a fost atacată în instanță de prefect, iar Tribunalul București a admis acțiunea, constatând că stația de montă Băneasa nu aparținea regelui Carol al II-lea în anul 1948. Sentința a rămas irevocabilă, prin respingerea recursului la Curtea de Apel București.

Procurorii DNA au cerut Curții de Apel Brașov arestarea preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, a patru oameni de afaceri israelieni — Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Benny" Steinmetz și Moshe Agavi , în dosarul "Ferma Băneasa".

Judecarea propunerii de arestare preventivă în lipsă va avea loc la Curtea de Apel Brașov pe 14 martie.

Pe 17 decembrie 2015, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Tal Silberstein (constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și complicitate la spălarea banilor), Shimon Shevez și Benjamin "Benny" Steinmetz (constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență și complicitate la spălarea banilor) și Moshe Agavi (aderare la un grup infracțional organizat).

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2006, Remus Truică, împreună cu Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin Steinmetz, Moshe Agavi și alte persoane, a constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul Philippe Al României, prin oferirea de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici.

"Pentru a pune în practică planul infracțional, Paul Philippe Al României i-a promis inculpatului Remus Truică și asociaților lui din grupul infracțional o cotă parte importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției membrilor grupului pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuși, în mod injust, obținerea bunurilor revendicate și punerea în posesia lor", arată DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...