Prințul Paul, executat silit în urma unei decizii a Curții de Apel București

Prințul Paul, executat silit în urma unei decizii a Curții de Apel București

Prințul Paul este executat silit, iar executorii judecătorești s-au prezentat joi la vila acestuia din București pentru îndeplinirea procedurii.

Executarea vine în urma unei decizii definitive a Curții de Apel București care a respins, pe 16 iunie, apelul prințului Paul și al soției acestuia, prințesa Lia, la hotărârea de recunoaștere a unei decizii a instanței din Marea Britanie.

De asemenea, prin decizia judecătorilor Secției a IV-a civilă a CAB s-a încuviințat și executarea silită.

"Respinge apelul ca nefondat. Obligă pe apelanți la plata sumei de 525 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând cheltuieli de traducere, la plata sumei de 1.200 lire sterline reprezentând cheltuieli cu dovedirea legii străine și a sumei de 2.000 euro cu titlu de onorariu de avocat redus către intimat. Definitivă", se arată în decizia CAB.

Avocatul prințului Paul a afirmat joi că acesta l-a împrumutat pe ziaristul Marco Houston cu suma de două milioane de euro, dar această sumă este o coincidență cu suma pe care ziaristul britanic a cerut-o și a obținut-o în instanță. "Acel împrumut nu a fost restituit nici până în ziua de astăzi și bineînțeles că, după ce va trece această procedură, care strică la imagine, dar o vom suporta, ne vom îndrepta împotriva domnului Marco Houston, în Anglia, într-un proces de restituire a acestei sume și de calcul al prejudiciului pe care l-a provocat", a spus avocatul prințului Paul.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Arheologii cred că ceea ce au găsit până acum reprezintă doar „vârful unui vast iceberg artistic antic”

3 Doamna Lasconi, ultima „haltă” a USR înaintea deraierii definitive, pentru că nu va mai intra în Parlament...

4 Are dreptate Adrian Năstase când spune că Udrea face pușcărie în locul lui Băsescu?

5 „Ne-au trimis ca pe animale la tăiere. Nu știu dacă mai scap”