Priviți ce s-a găsit într-un apartament al șefei Fiscului din Kiev...

Priviți ce s-a găsit într-un apartament al șefei Fiscului din Kiev...

Șefa Fiscului de la Kiev este acuzată de o fraudă de milioane de dolari, după o percheziție care a avut loc la una dintre cele patru locuințe ale sale.

Și casa omului de afaceri Igor Kolomoiski, un fost aliat politic al președintelui Ucrainei, a fost percheziționată în cadrul unei investigații privind suspiciunea de evaziune a taxelor vamale, scrie The Guardian .

În casa șefei Fiscului, al cărei nume nu a fost făcut public, anchetatorii au găsit 158.000 de dolari, 530.000 de hrinve ucrainene (11.000 de lire sterline), 2.200 de euro în numerar, bijuterii scumpe, îmbrăcăminte de la designeri celebri și ceasuri de aur de lux.

Anchetatorii au susținut că stilul de viață al femeii nu se potrivea cu venitul ei declarat în calitate de șef al biroului fiscal. Aceasta ar deține trei apartamente în Kiev cu o valoare totală de 1 milion de dolari, o casă lângă Kiev în valoare de aproximativ 200.000 de dolari și două mașini de vreo 150.000 de dolari.

De asemenea, s-a descoperit că șoferul ei avea o mașină de 100.000 de dolari, înmatriculată pe numele său, deși „venitul bărbatului în ultimii ani nu a fost mai mare de 8.000 de dolari”.

Potrivit anchetatorilor, femeia și-a folosit funcția pentru a reduce taxele fiscale ale unor persoane fizice și companii.

Vasil Maliuk, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), a declarat că au avut loc zeci de acțiuni, vizând oficiali corupți, agenți ruși și persoane care subminează securitatea țării.

„Nu intenționăm să ne oprim. Oricine îndrăznește să facă rău Ucrainei, mai ales în condiții de război, trebuie să înțeleagă clar că îl vom reține”, a spus el într-o declarație pe Telegram.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”