Problema votului de la Sectorul 1 nu a fost încă lămurită. Biroul Electoral și-a reluat activitatea la ora 9:00 / Mai mulți lideri ai USR au fost azi-noapte acolo

Problema votului de la Sectorul 1 nu a fost încă lămurită. Biroul Electoral și-a reluat activitatea la ora 9:00 / Mai mulți lideri ai USR au fost azi-noapte acolo

Biroul Electoral al Sectorului 1 și-a reluat activitatea la ora 9:00 în această dimineață în încercarea de a lămuri controversele legate de acuzațiile privind tentative de fraudare a votului.

Surse politice au explicat pentru G4Media.ro că mai trebuie lămurită situația de la o singură secție de votare, al cărei președinte este de negăsit, după ce a plecat acasă înainte de a preda Bicoului Electoral procesul verbal și tableta. În această situație au fost nu mai puțin de cinci secții de votare, dar în patru dintre ele situația a fost lămurită.

Azi-noapte, mai mulți lideri ai USR, inclusiv președintele Dan Barna au mers la Biroul Electoral al Sectorului 1, pe fondul acuzațiilor la adresa primarului PSD Dan Tudorache de încercare de fraudare a votului. Asta după ce social-democratul a anunțat luni că, potrivit numărătorii sale paralele, a câștigat alegerile cu 200 de voturi în fața lui Clotilde Armand, deși exit-poll-urile o dădeau pe candidata USR Plus cu 11,5% în față.

Polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal in rem, adică doar pentru faptă, în cazul individului prins în Sectorul 1, cu peste o sută de procese verbale asupra sa, au declarar surse judiciare pentru G4Media.ro. Acuzația este de falsificare prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale și, potrivit legii, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Deocamdată nimeni nu a fost pus sub învinuire, conform surselor (detalii aici).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 O crimă politică premeditată

3 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

4 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

5 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…