Probleme într-o tabără de 5000 de romi din Grecia, intrată în carantină totală din cauza exploziei cazurilor de coronavirus. Cer ajutorul statului pentru că „nu mai pot ieși la cerșit sau furat ca să ducă bani familiei”

Probleme într-o tabără de 5000 de romi din Grecia, intrată în carantină totală din cauza exploziei cazurilor de coronavirus. Cer ajutorul statului pentru că „nu mai pot ieși la cerșit sau furat ca să ducă bani familiei”

Probleme într-o tabără de 5000 de romi din Grecia, intrată în carantină totală din cauza exploziei cazurilor de coronavirus. Cer ajutorul statului pentru că „nu mai pot ieși la cerșit sau furat ca să ducă bani familiei”.

O comunitate de aproximativ 5.000 de romi din localitatea greacă Nea Smyrni a fost plasată în carantină totală de autorități săptămâna trecută, după ce 20 de membri au fost descoperiți cu coronavirus într-o singură zi.

Autoritățile vor să oprească răspândirea violentă a coronavirusului în această tabără și caută soluții pentru a sprijini populația vulnerabilă, potrivit Greek Reporter. Au fost interzise ieșirile și intrările în tabără, precum și târgurile tradiționale.

Situația din tabără a ajuns una extrem de dificilă, iar liderul comunității a făcut un apel neobișnuit la autorități pentru ajutor.

Nikos Paiteris, președintele Federației Roma din Thessalia, a declarat pentru o televiziune locală că ”avem nevoie de ajutor, romii nu mai pot ieși acum la cerșit sau la furat pentru a aduce bani familiilor”, potrivit portalului Liberal.gr.

Apelul a fost făcut în contextul îngrădirii libertății de mișcare din comunitate și se prezintă argumente pentru susținerea locuitorilor vulnerabili, nu un avertisment, mai scrie publicația citată.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…