Procuratura suedeză confirmă arestarea unui al doilea suspect bănuit de implicare în atacul de la Stockholm

Procuratura suedeză confirmă arestarea unui al doilea suspect bănuit de implicare în atacul de la Stockholm

Un al doilea suspect a fost arestat în ancheta privind atacul terorist comis vineri la Stockholm, a confirmat duminică Procuratura suedeză, fără să ofere însă detalii despre identitatea acestuia, relatează agențiile internaționale de presă.

Cel arestat va fi prezentat unui judecător, care va decide probabil marți dacă va fi plasat în arest preventiv, a mai menționat Procuratura.

Până în prezent circa 500 de persoane au fost interogate în legătură cu atacul terorist comis vineri , când un uzbec în vârstă de 39 de ani a pătruns cu un camion în mulțime pe o arteră comercială din Stockholm, ucigând patru persoane și rănind alte 15.

Teroristul uzbec — care solicitase azil în Suedia, dar i-a fost respinsă cererea și a dispărut după ce i s-a adus la cunoștință că va fi expulzat — a fost arestat la câteva ore după atac.
Poliția suedeză nu a oferit deocamdată detalii despre motivațiile sale, dar a menționat că el 'simpatiza cu organizații extremiste, inclusiv cu Statul Islamic.

Autoritățile suedeze au anunțat de asemenea că în urma atacului au fost uciși doi suedezi, un britanic și un belgian. Potrivit AFP, printre cei decedați se numără și o fetiță suedeză în vârstă de 11 ani. Dintre cei 15 răniți, 10 sunt în continuare spitalizați, 4 fiind în stare gravă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…