Procuratura suedeză confirmă arestarea unui al doilea suspect bănuit de implicare în atacul de la Stockholm

Procuratura suedeză confirmă arestarea unui al doilea suspect bănuit de implicare în atacul de la Stockholm

Un al doilea suspect a fost arestat în ancheta privind atacul terorist comis vineri la Stockholm, a confirmat duminică Procuratura suedeză, fără să ofere însă detalii despre identitatea acestuia, relatează agențiile internaționale de presă.

Cel arestat va fi prezentat unui judecător, care va decide probabil marți dacă va fi plasat în arest preventiv, a mai menționat Procuratura.

Până în prezent circa 500 de persoane au fost interogate în legătură cu atacul terorist comis vineri, când un uzbec în vârstă de 39 de ani a pătruns cu un camion în mulțime pe o arteră comercială din Stockholm, ucigând patru persoane și rănind alte 15.

Teroristul uzbec — care solicitase azil în Suedia, dar i-a fost respinsă cererea și a dispărut după ce i s-a adus la cunoștință că va fi expulzat — a fost arestat la câteva ore după atac.
Poliția suedeză nu a oferit deocamdată detalii despre motivațiile sale, dar a menționat că el 'simpatiza cu organizații extremiste, inclusiv cu Statul Islamic.

Autoritățile suedeze au anunțat de asemenea că în urma atacului au fost uciși doi suedezi, un britanic și un belgian. Potrivit AFP, printre cei decedați se numără și o fetiță suedeză în vârstă de 11 ani. Dintre cei 15 răniți, 10 sunt în continuare spitalizați, 4 fiind în stare gravă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD