Procurorul Bogdan Pârlog a depus contestație la respingerea candidaturii sale pentru funcția de procuror șef al Secției speciale

Procurorul Bogdan Pârlog a depus contestație la respingerea candidaturii sale pentru funcția de procuror șef al Secției speciale

Procurorul Bogdan Pârlog a depus contestație față de decizia CSM de a-i respinge candidatura pentru funcția de procuror șef al Secției speciale, au declarat pentru G4Media.ro surse din CSM .
 
Potrivit surselor citate, Pârlog arată în contestație că are o vechime de 18 ani și 8 luni, astfel că respingerea candidaturii sale pentru lipsa vechimii de 18 ani în funcția de procuror nu are suport.

Procurorul Bogdan Pârlog a declarat, joi, pentru G4Media.ro că va contesta la instanța de contencios administrativ decizia CSM de a-i respinge candidatura pentru șefia secției speciale și că va cere suspendarea procedurii. Pârlog a fost respins, motivul fiind „lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror”.

Actualul procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, a fost propus de Partidul Social Democrat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României. Acesta a fost votat de Cameră pentru a merge judecător la CCR.

CSM a publicat, joi, lista candidaţilor care întrunesc condiţiile de participare la concursul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie, fiind declaraţi admişi actualul procuror-şef adjunct al SIIJ Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria