Procurorul-șef al DIICOT despre ancheta 'Black Cube': Este aproape de final

Procurorul-șef al DIICOT despre ancheta 'Black Cube': Este aproape de final

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat luni că este "aproape de final" ancheta în dosarul "Black Cube" privind hărțuirea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Horodniceanu a venit luni la sediul Ministerului Justiției pentru a participa la întâlnirea cu ministrul de resort, Florin Iordache.

Ancheta din dosarul 'Black Cube' "este în lucru", fiind aproape de final, a precizat el, întrebat de jurnaliști despre această chestiune.

Pe de altă parte, procurorul-șef al DIICOT a precizat că solicitările cu care vine la ministrul Justiției sunt, în principiu, "de dezvoltare instituțională".

"Solicitările noastre, în principiu, sunt de dezvoltare instituțională, în măsura în care vom continua ceea ce am început anul trecut, atât timp cât doar jumătate din ceea ce ne-am dorit s-a impus prin legea de modificare. Urmează, pe pași firești, ca DIICOT să se dezvolte în continuare. Vom avea nevoie de un buget mai mare, el este deja prevăzut în strategia de dezvoltare a MJ din perioada 2015 — 2020, deci nu este o problemă de noutate", a spus Horodniceanu.

Întrebat dacă se impune o lege a amnistiei și grațierii, el a răspuns că nu știe ce are în vedere Guvernul, la acest moment.

"Nu știu pe ce coordonate va fi discuția și o să trebuiască să vedem exact dacă se pune problema în așa mod, deocamdată tot ce știm, știm din presă, nu am auzit exact și nici nu știu ce are în vedere Guvernul la acest moment", a răspuns Horodniceanu.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat vinerea trecută că se va întâlni, la începutul acestei săptămâni, cu șefii Parchetelor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin