Produsele marilor branduri retrase din Rusia încă se găsesc pe rafturile magazinelor, cu acordul lui Putin

Produsele marilor branduri retrase din Rusia încă se găsesc pe rafturile magazinelor, cu acordul lui Putin

Un investitor imobiliar din oraşul Krasnoiarsk a găsit o soluţie simplă de când brandul Zara şi-a închis magazinele din Rusia din cauza invaziei din Ucraina. Aleksandr Gorbunov şi-a deschis un magazin numit Panika şi importă el însuşi hainele cunoscutului magazin de îmbrăcăminte spaniol.

„Ideea de a începe să vând produse Zara a venit de la soţia mea, care a spus că îşi doreşte foarte mult să revină hainele pe piaţă”, a spus Gorbunov.

Investitorul a povestit că a găsit rapid un vânzător în Kazahstan care tranzacţionează haine Zara, iar ulterior a importat un lot de îmbrăcăminte de 1,5-2 milioane de ruble. Conform acestuia, profitul său se va ridica la doar 200-300 de ruble pe bucată.

„Nu cumpărăm totul... Avem un designer care alege ce să cumpere din cele mai recente colecţii. Nu vrem să ne umplem pur şi simplu magazinul cu haine Zara”, a explicat acesta.

Companiile occidentale au ales să plece din Rusia în semn de protest în urma izbucnirii războiului în Ucraina. Ieşirea mărcilor occidentale are şi o semnificaţie politică importantă, amintind Rusiei de izolarea ţării.

Produsele care ajung în Rusia sunt adesea destinate exportului în ţări care face parte din Uniunea Economică Eurasiatică (EEU) condusă de Moscova şi cu care Rusia are o uniune vamală. Produsele sunt apoi expediate în Rusia şi vândute pe piaţă, mărcile occidentale pierzând controlul asupra distribuţiei şi vânzării lor.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF