Profesorul Vlad Ciurea: „Alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul”

Profesorul Vlad Ciurea: „Alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul”

În preajma sărbătorilor nu puțini sunt cei care se bucură de mesele îmbelșugate și de preparatele alese. Pentru a evita vizitele nedorite la spital, medicul Vlad Ciurea face o serie de precizări în ce constă un comportament alimentar sănătos, iar românii nu excelează la acest capitol

Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care tip de carne este benefică pentru corpul uman și totodată pentru creier. Unde mai pui la socoteală că poate fi consumată și de credincioșii care țin post în această perioadă.

Vlad Ciurea despre consumul carnea de pește

Carnea de pește este singura carne pe care o putem consuma fără probleme. Acizii grași nesaturați și cantitatea de proteine fac din carnea de pește alimentul care poate fi mâncat fără a ne gândi la colesterol.

Cei mai buni pești sunt cei marini, bogați în Omega, proteina care ajută celule nervoase. Însă nu toți peștii sunt benefici pentru creier. Vlad Ciurea atrage atenția că ar trebui să evităm peștii statici, cei care stau pe fundul apei.

„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol.

Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. (…). Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă.

Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena3 CNN .

Carnea de curcan nu trebuie să lipsească din dietă

Când vine vorba de carnea de pasăre, Vlad Ciurea a explicat că nu trebuie să eliminăm carnea de curcan. Un alt aliment care a intrat în atenția reputatului neurochirurg este faimoasă slănină cu ceapă. Pe fondul mesajelor „pentru sănătatea dumneavoastră evitați consumul de zahăr și grăsimi”, neurologul a explicat cât de nocive sunt grăsimile din slănină.

În primul rând consumul trebuie adaptat în funcție de vârsta celui care o consumă. Cu cât înaintăm în vârstă cu atât capacitatea organismului de a procesa grăsimile scade. „În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații”, a afirmat reputatul neurolog.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat