Profil de parlamentar: Florin Iordache, deputat PSD Olt

Profil de parlamentar: Florin Iordache, deputat PSD Olt

Deputatul PSD Florin Iordache și-a reînnoit mandatul după ce lista social-democraților pentru Camera Deputaților, unde acesta se afla pe prima poziție, a obținut 67,18% din voturi în județul Olt.

Iordache a obținut mandatul în prima etapă de repartizare, la fel ca toți ceilalți cinci social-democrați care vor reprezenta în Parlament județul Olt.

Deputatul social-democrat a declarat, pentru AGERPRES, înainte de alegeri, că va urmări cu prioritate interesul cetățenilor din județul Olt.

"Prioritatea mea de zi cu zi va fi interesul cetățenilor din Olt. Agenda mea trebuie să fie aceeași cu a lor, iar astăzi oamenii de aici își doresc locuri de muncă, pensii și salarii decente, taxe mai mici și o infrastructură funcțională. Programul de guvernare al PSD vine cu soluții concrete în toate aceste zone deosebit de importate și vă asigur că vom reuși să dezvoltăm acest județ la un nivel în care oamenii să nu mai fie tentați să plece peste hotare în căutarea unei vieți mai bune, ci să rămână aici, acasă, alături de familie și de cei dragi", a afirmat Iordache.

În ceea ce privește activitatea parlamentară, Florin Iordache a fost președinte interimar al Camera Deputaților din iunie 2016, are 2.373 de luări de cuvânt, 20 de declarații politice,131 de propuneri legislative inițiate, din care 36 promulgate legi, 14 întrebări și interpelări.

Iordache a fost membru al mai multor comisii, respectiv al Comisiei Permanente a Camerei Deputaților și Senatului privind statutul deputaților și senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului (din septembrie 2015), al Comisiei pentru regulament (din martie 2016) și al Comisiei pentru muncă și protecție socială (din decembrie 2012).

Potrivit declarației de interese, Florin Iordache este arbitru la Curtea de Arbitraj Internațional, iar în plan politic este vicepreședinte al PSD Olt și președinte al Comisiei Naționale de Etică, Integritate și Arbitraj a partidului.

Conform declarației de avere, deputatul deține împreună cu soția (fost judecător la ÎCCJ) un teren intravilan de 450 de metri pătrați și o casă de locuit cu o suprafață de 238 metri pătrați în Bragadiru, cumpărate în 2009. El mai deține un autoturism VW Golf din 2013.

Activitatea politică a deputatului Iordache a început în 1996, la Caracal, când a intrat în Partidul Socialist, în același an fiind ales și viceprimar al municipiului Caracal, fotoliu pe care l-a ocupat până în 2000. Odată cu fuziunea Partidului Socialist cu PDSR, Florin Iordache a devenit social-democrat și a candidat pe listele acestui partid pentru Camera Deputaților în 2000. A obținut atunci primul mandat de deputat. A obținut următorul mandat pentru Camera Deputaților în 2004, apoi încă un mandat în 2008, reînnoit în 2012.

Florin Iordache este căsătorit și are un copil. S-a născut la Caracal în 1960, este absolvent al facultăților de Mecanică și Drept ale Universității Craiova, are cursuri postuniversitare de administrație, un masterat în administrație, cursuri postuniversitare de Dreptul afacerilor la Universitatea "Nicolae Titulescu" din București, cursuri postuniversitare la Colegiul Național de Apărare, un doctorat în relații economice internaționale și cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Român.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ploi, grindină și vijelii anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod portocaliu

2 O avea chiloți pe ea?

3 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei

4 DNA anunță oficial care este „faza” cu Coldea

5 Reacția categorică a lui Gică Hagi, după ce Ianis a fost scos la vânzare de Rangers