Profil de parlamentar: Leon Dănăilă, senator PNL București

Profil de parlamentar: Leon Dănăilă, senator PNL București

Liberalul Leon Dănăilă a intrat în politică în acest an și a fost ales, la scrutinul din 11 decembrie, ca senator de București.

Leon Dănăilă are 83 de ani și este decanul de vârstă al Parlamentului.

În campania electorală, Dănăilă spunea că "politica este o poveste despre oameni, despre caractere", iar politicienii sunt diferiți și au valori și principii diferite.

"Am auzit de mai multe ori oameni care spun că toți suntem la fel. Aș vrea să le transmit celor dezamăgiți (...) că nu toți cei care candidează sau care fac politică sunt la fel. Suntem diferiți, avem alte valori și principii la care ne raportăm. Și, pentru că în viață comparația este suverană, îmi permit, cu smerenia și modestia cuvenită, să vă întreb foarte simplu: eu și cu Iliescu suntem la fel? Și vă mai întreb ceva: Dacian Cioloș și Liviu Dragnea sunt la fel? Da, despre asta este vorba. Politica este o poveste despre oameni, despre caractere, respect, despre responsabilitate și despre foarte multă muncă. Cei care gândesc așa să vină alături de noi în Parlament și să facă politică în beneficiul cetățeanului. Cei care gândesc altfel să stea acasă, pentru că acolo le este locul", afirma neurochirurgul Leon Dănăilă.

El susținea că nu ar fi avut tentația să devină membru al altei formațiuni politice pentru că "celelalte partide au oameni mai corupți". "Mie corupția nu îmi place și am spus că, dacă o să intru în Senat, două lucruri am să caut să le distrug: corupția și incompetența. Astea două merg mână în mână", preciza academicianul.

Medicul Leon Dănăilă a realizat peste 40.000 de intervenții chirurgicale, a obținut 10 brevete de inovator și 18 de inventator.

În 2015, președintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Ofițer.

Potrivit declarației de avere, academicianul Leon Dănăilă nu deține terenuri, case, mașini și nici bijuterii, tablouri sau obiecte de artă. El are un depozit bancar la CEC, în cuantum de 70.000 de lei. Dănăilă nu are nici credite și nici nu a dat bani cu împrumut. Anul trecut a avut venituri totale de 122.400 de lei, de la Academia de Științe Medicale, unde este membru titular, de la Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București, unde este medic primar, și de la Academia Română, al cărui este membru.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale