Profilul alegătorului din Capitală/Nicuşor Dan a câştigat şi votul feminim. Votul pe grupe de vârstă, nivel de educaţie şi ocupaţie

Profilul alegătorului din Capitală/Nicuşor Dan a câştigat şi votul feminim. Votul pe grupe de vârstă, nivel de educaţie şi ocupaţie

Exit-poll-ul CURS-Avangarde dezvăluie şi profilul alegătorului din Capitală. Potrivit datelor reieşite din exit-poll Gabriela Firea a pierdut Primăria Capitalei pentru că a pierdut bătălia electorală la toate categoriile importante.

Astfel, Nicuşor Dan a obţinut mai multe voturi (45,7%) decât Gabriela Firea (41,6%) şi în rândul electoratului feminin. Diferenţa este şi mai mare la electoratul masculin: 50% vs. 34,6% în favoarea candidatului PNL-USRPLUS.

content-image

 

În privinţa vârstei alegătorilor, Gabriela Firea s-a impus doar la categoria de vârstă 61+. Pe criteriul educaţiei, candidata PSD a câştigat votul electorarului cu studii primare şi liceale, iar Nicuşor Dan s-a impus categoric în preferinţele electoratului cu studii superioare.

content-image

content-image

Poate o surpriză este victoria lui Nicuşor Dan în rândul bugetarilor, consolidată printr-o şi mai clară victorie în rândul angajaţilor în sectorul privat. Gabriela Firea s-a impus în rândul persoanelor care au declarat că nu lucrează.

content-image

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

2 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

3 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

4 Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS

5 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…