Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Cum va fi vremea până pe 19 iunie, când vine vara cu adevărat

Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Cum va fi vremea până pe 19 iunie, când vine vara cu adevărat

Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri prognoza pentru perioada 22 mai - 19 iunie 2023. Mediile valorilor termice se vor situa, în cea mai mare parte a intervalului, peste cele specifice perioadei. Sunt anunțate și precipitații.

Cum va fi vremea până pe 19 iunie Foto Shutterstock

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

„Este estimată media săptămânală a ab aterilortemperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022”, precizează ANM .

Săptămâna 22 mai - 29 mai 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice și local la munte, dar și deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord și nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

„Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iarîn rest vor fi apropiate de cele normale”, precizează ANM.

Săptămâna 29 mai – 5 iunie 2023

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, dar și deficitară în nord-vest și centru, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 5 iunie – 12 iunie .2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

„Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice și sud-vestice, dar și local deficitar în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, arată ANM.

Săptămâna 12 iunie 2023 – 19 iunie 2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a țării, iar în restvor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

„Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre excedent în regiunile sud-estice, vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval”, explică ANM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...