Prognoza meteo pentru stațiunile montane: frig și ninsori. În ce zone sunt cele mai scăzute temperaturi

Prognoza meteo pentru stațiunile montane: frig și ninsori. În ce zone sunt cele mai scăzute temperaturi

Prognoza meteo pentru stațiunile montane vine cu vreme rece, dar și cu ninsori la altitidini mari. Luni, 5 decembrie, în Poiana Brașov, maximele nu vor depăși 3 grade Celsius, iar cerul va fi parțial înnorat.

Vreme rece la munte FOTO Primăria Brașov

Minimele vor coborî până la minus 2 grade Celsius. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă atinge 31 cm, iar temperatura înregistrată este de minus 1,5 grade Celsius, la Păltiniș, stratul de zăpadă are 5 cm și sunt 3,7 grade Celsius. În stațiunea Predeal se va înregistra minus un grad, iar la Sinaia, la cota 1.500 este prognozată o temperatură de minus 3,4 grade Celsius. La Azuga și la Bușteni, vremea se anunță frumoasă, fără precipitații, iar maximele ating 2 grade Celsius.

Meteorologii estimează că în intervalul 5 decembrie - 2 ianuarie, în România, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar cantitățile de precipitațiile vor fi abundente până la jumătatea lunii decembrie.

Săptămâna 5 - 12 decembrie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Se vor înregistra precipitații însemnate în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale.

Săptămâna 12 - 19 decembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Totodată, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, nord-vest și centru.

Săptămâna 19 - 26 decembrie 2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 26 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămâmă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

2 Un general ceh le dă vești proaste ucrainenilor: Tancurile Leopard sunt supraevaluate și nu sunt o „armă minune”

3 Șucu și Copos cu nevestele...

4 Incredibilă poveste /

5 Foarte interesante amănunte...