Proiectul de lege privind ratificarea aderării la NATO a Finlandei şi Suediei, aprobat de Guvern

Proiectul de lege privind ratificarea aderării la NATO a Finlandei şi Suediei, aprobat de Guvern

„Guvernul a aprobat proiectul de lege privind ratificarea aderării la NATO a Finlandei şi Suediei. (...) România se află printre primele state care au iniţiat aceste demersuri de adoptare în plan naţional a deciziei de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei. Acest demers confirmă, pe de o parte, succesul Organizaţiei Nord-Atlantice ca organizaţie de securitate, dar şi politica 'Uşilor deschise', care a permis consolidarea, întărirea şi extinderea capacităţii sale de a furniza membrilor săi garanţii de securitate, cele mai puternice garanţii de securitate", a declarat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria

Potrivit informaţiilor „Adevărul”, cel mai probabil săptmâna viitoare va fi convocată o sesiune extraordinară, pentru a putea avea loc o şedinţă de plen comun, prin care să aibă loc ratificarea aderării la NATO a celor două state din nordul Europei.

România ar urma să fie printre primele ţări care ratifică aderarea la NATO a Suediei şi Finlandei, un demers decis la Summitul Alianţei de la Madrid.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...