Propagandistul rus pro-Putin Maxim Kononenko a murit la doar 53 de ani

Propagandistul rus pro-Putin Maxim Kononenko a murit la doar 53 de ani

Celebrul propagandist putinist Maxim Kononenko a murit marți, 14 mai, relatează canalul de propagandă Russia Today (RT), cu care a colaborat defunctul.

Moartea lui Kononenko a fost bruscă. Până pe 11 mai, a fost foarte activ pe canalul său Telegram cu peste 16 mii de abonați. Propagandistul avea 53 de ani.

Canalul rus de Telegram ”112” susține că Kononenko a fost spitalizat de urgență cu sângerare internă, fiind preluat din apartamentul său din Moscova.

Canalul ”Mash”, la rândul său, notează că Kononenko a avut „sângerări severe din cauza dilatării venelor esofagului”, ce au apărut luni, 13 mai.

Kononenko s-a plâns de dureri foarte severe în stomac, pielea i s-a îngălbenit. Bărbatul a fost internat de urgență, dar nu a putut fi salvat.

Maxim Kononenko era comentator politic, blogger și propagandist. A fost un susținător înfocat al lui Vladimir Putin și i-a susținut activ politicile față de Ucraina, inclusiv războiul.

Propagandistul a incitat la ură față de Ucraina, a justificat ocuparea teritoriilor acesteia și uciderea ucrainenilor. Ultimul său loc de muncă a fost la postul Russia Today condus de celebra Margarita Simonyan, unde a publicat rubrici cu materiale politice. Pentru aceasta primea aproximativ 540 de mii de ruble pe lună (aproape 6 mii de dolari).


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...