Propagandistul rus pro-Putin Maxim Kononenko a murit la doar 53 de ani

Propagandistul rus pro-Putin Maxim Kononenko a murit la doar 53 de ani

Celebrul propagandist putinist Maxim Kononenko a murit marți, 14 mai, relatează canalul de propagandă Russia Today (RT), cu care a colaborat defunctul.

Moartea lui Kononenko a fost bruscă. Până pe 11 mai, a fost foarte activ pe canalul său Telegram cu peste 16 mii de abonați. Propagandistul avea 53 de ani.

Canalul rus de Telegram ”112” susține că Kononenko a fost spitalizat de urgență cu sângerare internă, fiind preluat din apartamentul său din Moscova.

Canalul ”Mash”, la rândul său, notează că Kononenko a avut „sângerări severe din cauza dilatării venelor esofagului”, ce au apărut luni, 13 mai.

Kononenko s-a plâns de dureri foarte severe în stomac, pielea i s-a îngălbenit. Bărbatul a fost internat de urgență, dar nu a putut fi salvat.

Maxim Kononenko era comentator politic, blogger și propagandist. A fost un susținător înfocat al lui Vladimir Putin și i-a susținut activ politicile față de Ucraina, inclusiv războiul.

Propagandistul a incitat la ură față de Ucraina, a justificat ocuparea teritoriilor acesteia și uciderea ucrainenilor. Ultimul său loc de muncă a fost la postul Russia Today condus de celebra Margarita Simonyan, unde a publicat rubrici cu materiale politice. Pentru aceasta primea aproximativ 540 de mii de ruble pe lună (aproape 6 mii de dolari).


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 Așa o fi?

3 VIDEO Priviți ce face acest soldat ucrainean! / O nouă scenă de film american pe frontul din Ucraina

4 Fără precedent / Un fost oficial al serviciilor de informații militare americane spune că a demisionat din cauza războiului din Gaza

5 VIDEO Imagini greu de privit din Delta Dunării, unde bărci de mare viteză au intrat într-o colonie de pelicani