Protecția Copilului Galați, declarații REVOLTĂTOARE despre fetița de 14 ani! „Avea bilet de voie şi a întreţinut relaţii sexuale consimţite cu iubitul ei”

Protecția Copilului Galați, declarații REVOLTĂTOARE despre fetița de 14 ani! „Avea bilet de voie şi a întreţinut relaţii sexuale consimţite cu iubitul ei”

Protecția Copilului Galați, declarații REVOLTĂTOARE despre fetița de 14 ani! „Avea bilet de voie şi a întreţinut relaţii sexuale consimţite cu iubitul ei”.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilul (DGASPC) Galaţi au infirmat informaţia că fata de 14 ani ar fi fugit dintr-un centru de plasament şi ar fi fost violată. Aceştia spun că fata avea bilet de voie şi că ar fi întreţinut relaţii sexuale consimţite cu iubitul ei!!!

UPDATE/Directorul adjunct ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați, Ciprian Groza, a declarat, luni, la Digi 24, că fata plecase din centrul de plasament cu bilet de voie și s-a întâlnit cu prietenul ei, iar "actul sexual a fost consimțit”.

"Fata este în afara oricărui pericol în acest moment și asta este cel mai important. Copilul a fost învoit, a plecat cu bilet de voie în oras, a fost la prietenul ei, pe care îl are de aproxixamtiv o lună. La ora actuală, ancheta a decelat că actul sexual a fost consimțit, băiatul fiind în vârstă de 15 ani", a declarat directorul adjunct DGASPC Galați.

Întrebat dacă, prin urmare, fata nu a fost violată, reprezentantul DGASPC Galați a susținut că "în acest moment al anchetei datele sunt că nu a fost vorba despre viol".

El a mai spus că a vorbit cu fata "imediat după intervenția chirurgicală".

"Am stat de vorbă (cu fata n.r.) imediat după intervenția chirurgicală. A fost consiliată psihologic, s-a discutat cu ea și, din ceea ce ne-a relatat, nu a fost vorba de viol”, a mai susținut Ciprian Groza. El a ținut să precizeze că, "din punct de vedere legal", copila a plecat corect din centrul de plasament, cu bilet de voie, între orele 17.00 și 20.00

Scandalul legat de cazul fetei de 14 ani filmată pe o stradă din Galaţi, plină de sânge şi cu suspiciunea că a fost violată, ia amploare.

După ce Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a decis să-i ancheteze pe cei doi poliţişti care au asistat impasibili la scenele de groază, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilul (DGASPC) Galaţi vin cu o versiune intereseantă. Aceştia au infirmat informaţia că fata de 14 ani ar fi fugit dintr-un centru de plasament şi ar fi fost violată. Aceştia spun că fata „avea bilet de voie” şi că „a întreţinut relaţii sexuale consimţite cu iubitul ei”.

Declaraţiile de mai sus au stârnit consternare în rândul specialiştilor în psihologie, relatează Adevărul.

„Mi se pare o declaraţie complet lipsită de empatie. Este inadmisibil ca un copil de 14 ani, aflat în grija statului, să poată fi lăsat pur şi simplu să hălăduiasă prin oraş şi să întreţină relaţii sexuale, fie ele şi consimţite. Este o infracţiune! Nonşalanţa cu care vorbesc cei de la Protecţia Copilului Galaţi este condamnabillă. Eu i-aş da afară pe toţi cei responsabili”, ne-a declarat psihologul Adrian Toma.

Poliţiştii îl caută pe tânărul cu care se presupune că fata a avut relaţii sexuale. Acesta se va alege cu dosar penal pentru relaţii sexuale cu un minor şi, în funcţie de verdictul medicilor, pentru vătămare corporală.

Vă reamintim că o scenă înfiorătoare a fost filmată duminică de o trecătoare pe Bulevardul George Coşbuc din Galaţi. O copilă, despre care s-a aflat ulterior că are 14 ani, mergea plină de sânge pe abdomen şi pe picioare, spre stupefacţia martorilor. Femeia care a filmat scenele a oprit o maşină de poliţie care trecea în zonă şi a semnalat că e o fată are nevoie de ajutor, însă oamenii s-au dovedit nepăsători.

Femeia îi acuză însă pe poliţişti că ar fi vrut să plece mai departe şi să o lase acolo pe copilă. „La un moment dat zărim o maşină de poliţie, o oprim şi îi arătăm fata plină de sânge! Atenţie acum, poliţista a vorbit cu fata şi cică fata ar fi zis «nu vrea să vina ambulanţa» (fata fiind minora 14 ani). Ce credeţi că face Poliţia? Voiau sa plece mai departe ca şi cum nu s-a întâmplat nimic! La insistenţele soţului meu poliţista a chemat ambulanţa”, a scris femeia pe Facebook.

Înregistrarea video ataşată mesajului arată, de altfel, că poliţiştii au stat în maşină, la distanţă de fata plină de sânge şi nu au coborât pentru a o ajuta. Conducerea IPJ Galaţi, sesizată, a dispus două anchete, după ce imaginile cu fetiţa plină de sânge au devenit virale în mediul online, iar un echipaj de poliţie asistă pasiv la întâmplare. Cei doi poliţişti care au dat dovadă de pasivitate în acest caz vor fi cercetaţi disciplinar şi sancţionaţi potrivit Statutului Poliţistului.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galaţi a dispus, încă de ieri, declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital de către un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni", a precizat IPJ.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…