Protest la MJ; persoanele care au aruncat cu ouă în sediul ministerului - sancţionate contravenţional

Protest la MJ; persoanele care au aruncat cu ouă în sediul ministerului - sancţionate contravenţional

Mai multe persoane au protestat luni dimineaţă în faţa Ministerului Justiţiei, aruncând cu ouă în sediul MJ, patru dintre ele fiind ulterior sancţionate contravenţional de Jandarmeria Bucureşti.

"Cele patru persoane implicate în incident au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei pentru tulburarea liniştii publice, aruncarea asupra unei construcţii cu obiecte care murdăresc şi constituirea unui grup pentru acţiuni contrare ordinii publice. Sediul Ministerului Justiţiei face parte din categoria obiectivelor de importanţă deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi", precizează Jandarmeria Capitalei.

Protestul a avut loc faţă de ultima ordonanţă de urgenţă dată de Guvern săptămâna trecută prin care au fost modificate legile Justiţiei.

Şi marţea trecută şapte persoane au ajuns la poliţie, după ce au aruncat cu pietre şi vopsea către sediul Ministerului Justiţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia