Protest matinal împotriva legilor justiţiei, la Târgu Mureş; protestatarii au plecat spre Bucureşti

Protest matinal împotriva legilor justiţiei, la Târgu Mureş; protestatarii au plecat spre Bucureşti

Aproximativ 50 de persoane au protestat, sâmbătă dimineaţa, în faţa Sălii Polivalente din Târgu Mureş, împotriva modului în care au fost adoptate modificate legile justiţiei, după care s-au îmbarcat în autocar şi au plecat pentru a participa la protestul din Bucureşti.

Protestatarii din Târgu Mureş spun că mobilizarea a avut loc pe reţelele de socializare şi că, în ciuda condiţiilor meteorologice, au decis să iasă, din nou, în stradă în speranţa că vor atrage atenţia decidenţilor de la nivel central.

Astfel, protestatarilor din Târgu Mureş li s-au alăturat, sâmbătă, înainte de plecare şi cetăţeni din judeţul Cluj şi, înainte de îmbarcarea în autocar, au fluturat steagul României şi au scandat lozinci împotriva deciziilor luate de majoritatea parlamentară.

Pe traseul Târgu Mureş-Bucureşti, acestora li se vor alătura şi oameni din Sighişoara şi Braşov, care şi-au anunţat intenţia de a lua parte la protestul din capitală, alături de grupul de tineri, care a parcurs pe jos traseul Cluj-Napoca - Bucureşti, în ceea ce au numit "Marşul speranţei".

Protestatarii s-au arătat îngrijoraţi de efectele instabilităţii guvernamentale, care a început să aibă efecte asupra ROBOR şi asupra monedei euro şi de modul în care majoritatea parlamentară înţelege să intervină în legile justiţiei. AGERPRES/( A - autor: Dorina Matiş, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”