Proteste împotriva lui Trump convocate la New York, în timp ce continuă numărarea voturilor

Proteste împotriva lui Trump convocate la New York, în timp ce continuă numărarea voturilor

Circa zece proteste împotriva preşedintelui Donald Trump au fost convocate pentru miercuri la New York, unde poliţia este prezentă în centrul Manhattan-ului, transmite agenţia EFE.

Grupuri de stânga conduse de cei care au dirijat de asemenea mobilizările antirasiste şi împotriva violenţei poliţiei în lunile mai şi iunie au lansat apeluri pentru manifestaţii cu teme precum ''Respinge fascismul'' ori ''Să nu-l lăsăm pe Trump să fure alegerile'', care ar urma să se desfăşoare de la ora locală 15:00 (20:00 GMT) în districtele Brooklyn, Manhattan şi Queens.

Pe artera comercială Fifth Avenue majoritatea magazinelor sunt prevăzute cu panouri de lemn ca măsură de protecţie împotriva violenţelor, artera fiind închisă şi dispozitive poliţieneşti sunt prezente în zonă, mai ales în apropiere de Trump Tower.

În acest timp continuă numărarea voturilor în mai multe state decisive pentru rezultatul final al alegerilor prezidenţiale, respectiv Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Georgia, Nevada şi Carolina de Nord. Acestea au avertizat că vor avea nevoie de mai mult timp, probabil chiar zile, pentru a număra toate voturile, multe buletine fiind transmise prin corespondenţă.

Candidatul republican Donald Trump îşi autoproclamase victoria în cursul nopţii, dar apoi a început să vorbească despre fraude în timp ce pierde tot mai mult teren în faţa contracandidatului său democrat Joe Biden.

Echipa acestuia din urmă a anunţat că în cursul după-amiezii de miercuri (ora SUA) va putea să-şi proclame victoria, susţinând că în patru dintre statele unde rezultatul nu este încă tranşat Biden a câştigat, inclusiv în Pennsylvania, unde deşi Trump are acum un avans de peste nouă procente în faţa lui Biden după numărarea a 79% din voturi, candidatul democrat reduce din diferenţă pe măsură ce continuă numărarea.

La nivel naţional Biden are asiguraţi în prezent 224 din cei 270 de electori necesari, iar Trump 213.

Şi pentru Congres rezultatele sunt incerte, deşi republicanii par să fi reuşit să-şi menţină majoritatea în Senat şi să reducă dezavantajul în faţa democraţilor în Camera Reprezentanţilor, contrar previziunilor date de sondaje.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!