Proteste la Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Craiova față de proiectul de modificare a legilor Justiției

Proteste la Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Craiova față de proiectul de modificare a legilor Justiției

Aproximativ 600 de persoane au protestat duminică seara în Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Craiova, față de proiectul privind modificarea legilor Justiției anunțat de ministrul Tudorel Toader.

 *** TIMIȘ

Circa două sute de persoane au protestat în Piața Operei din Timișoara, împotriva propunerilor de modificare a legilor Justiției intenționate de Guvernul Tudose.

Cei prezenți au cerut demisia ministrului Tudorel Toader, au scandat lozinci în favoarea menținerii independenței Justiției și au purtat pancarte cu mesaje: "Ultima dată ne-ați invitat în strada la—20 grade. Acum sunt 40. Riscați să dăm în clocot", "Jos labele de pe justiție", "PSD, ciuma roșie", "Vrem dreptate, nu imunitate".

Protestul a fost autorizat și s-a încheiat la ora 21,00, fără incidente.

Următoarea întâlnire a protestatarilor va avea loc duminica viitoare, de la ora 20,00, tot în Piața Operei.

*** CLUJ

Peste 150 de persoane au protestat, duminică seară, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, față de modificările propuse la legile justiției.

Protestatarii au purtat steaguri tricolore și ale Uniunii Europene și bannere pe care scria "{Jos bocancii de pe justiție", "Jos mafia coruptă", "Tudorele, Tudorele, tu te du după zăbrele", "Dragnea și cu hoții lui fir-ar de-ai canalului".

Unul dintre participanții la manifestație a spus că dorește "o justiție puternică și independentă, nu una aservită PSD".

"Conform declarațiilor de miercuri ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, se doresc modificate trei legi care reglementează funcționarea justiției. (...) În opinia noastră, modificările propuse au ca efect creșterea controlului politic asupra DNA, DIICOT și asupra magistraților în, general", a subliniat el.

Printre cei prezenți la protest s-a numărat și fostul senator UDMR de Cluj, Eckstein Kovacs Peter, fost consilier prezidențial.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii în urma mesajelor de pe rețelele de socializare.

*** BRAȘOV

Și la Brașov au protestat aproximativ 150 de persoane. De la ora 19,00, oamenii s-au adunat în fața Prefecturii Brașov, iar după o oră au plecat în marș spre Piața Sfatului.

Protestul s-a încheiat la ora 21,00, nefiind înregistrate incidente.

*** IAȘI

La Iași câteva zeci de persoane au protestat în Piața Unirii în semn de nemulțumire față de pachetul de legi anunțat de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Oamenii s-au adunat în fața statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii din Iași și au purtat pancarde cu mesaje precum "Jos mâinile de pe Justiție!", "Stop PSD-ALDE, CCR, CNA", "Tudorel Toader/Vrem Justiție independentă/Nu stat subordonat/Ești o rușine națională pentru că aperi mafia politică".

Protestatarii au scandat "Legile voastre, niște dezastre!", "Nu vrem să fim o nație de hoți!", "Jos ciuma roșie!", "ALDE și PSD, trădători de patrie!", "Tudorel, slugă model!", "La închisoare, nu la guvernare!".

*** DOLJ

Circa 40 de persoane au protestat în centrul Craiovei, în Piața "Mihai Viteazu" — Piața Prefecturii față de proiectul privind modificarea legilor Justiției anunțat de ministrul Tudorel Toader.

Protestarii au venit cu steaguri tricolore, au purtat pancarte pe care scria "Vrem justiție, nu corupție" și au susținut că protestul anunțat pe Facebook este spontan.

"Prin acest protest dorim să sprijinim independența justiției în România. A fost un anunț pe Facebook pentru a ne aduna în centrul Craiovei, au venit mai mulți oameni și mă bucur că orașul Craiova se trezește încet-încet", a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre protestatari.

Un altul a susținut că în Justiție se întâmplă ''lucruri inadmisibile": ''Ne-am adunat pentru că am auzit la televizor că se întâmplă lucruri inadmisibile pentru libertatea justiției din această țară. Cel mai grav este că cineva dorește să ia puterea absolută, ceea ce înseamnă că democrația va cădea în acel moment".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria