PSD a schimbat deja ministrul de la Economie!/Tensiuni în partid și ședință cu scântei!

PSD a schimbat deja ministrul de la Economie!/Tensiuni în partid și ședință cu scântei!

Conducerea PSD a decis marți, în ședința Consiliului Național să-l propună pe Sorin Grindeanu pentru funcția de vicepremier în viitorul Guvernul Ciucă. Prin această decizie Marcel Ciolacu a reușit să-și impună dorința contrar liderilor PSD Paul Stănescu și Gabriela Firea. De asemenea, social-democrații au renunțat la susținerea senatorului Marius Humelnicu pentru funcția de ministru al Economiei și l-au propus pe Florin Spătaru, au declarat surse din partid pentru HotNews.ro.

UPDATE 17.03: Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea:
  • Nu s-a luat o decizie privind funcția de secretar general al Guvernului, nu a fost luată în discuție.
  • Marius Humelnicu, propus la Economie, s-a retras din motive personale. Cred ă a fost un gest de maturitate. A fost decizia dânsului.
Într-o ședință fulger care a durat mai puțin de 20 de minute, social democrații au decis să-l valideze pe Sorin Grindeanu pentru funcția de vicepremier și pe Florin Marian Spătaru pentru portofoliul de la Economie.
Decizia Consiliului Național vine după ce Marcel Ciolacu a reușit să-l impună ca propunere pe Sorin Grindeanu în defavoarea Gabrielei Firea care își dorea funcția de vicepremier. De asemenea Ciolacu a fost cel care a propus retargerea nominalizării senatorului Marius Humelnicu pentru ministerul Economiei, care a fost susținut de PSD Galați, controlată de Mihai Tudose.
UPDATE 15.30 "Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament.
Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid", a anunțat printr-o declarație de presă senatorul PSD, Marius Humelnicu, propus pentru funcția de ministru al Economiei.
Liderii PSD Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu au avut o serie de discuții informale pe parcursul zilei pe tema finalizării listei de miniștrii pentru Guvernul Ciucă. Potrivit surselor citate, Marcel Ciolacu ar fi hotărât să propună retragerea lui Marius Humelnicu în urma unei discuții cu acesta.
Liderul PSD urmează să facă recomandarea în ședința Consiliului Național. În locul lui Humelnicu, organizația PSD Galați a făcut o altă propunere în persoana lui Marin Spătaru care este director la șantierul naval Damen din Galați. Spătaru a terminat Academia de Studii Economice din București și are doctorat în afaceri obținut la Londra.
Și propunerea pentru funcția de vicepremier a creat tensiuni în interiorul PSD. Marcel Ciolacu îl susține pe Sorin Grindeanu pentru această funcție dar s-a izbit de opoziția secretarului general al PSD, Paul Stănescu care o susține pe Gabriela Firea.
PSD a avut în cursul dimineții o ședință în acest sens dar nu a reuşit să decidă cine va fi vicepremier în guvernul ce s-a conturat în urma negocierilor dintre PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, declara luni că vicepremier va fi unul dintre candidaţii la posturile de ministru propuşi de social-democraţi.
O a treia variantă de nume pentru funcția de vicepremier se conturează, potrivit surselor citate, acesta ar putea fi Adran Câciu, propus la ministerul Finanțelor.
O altă problemă care nu a fost clarificată de către conducerea PSD este nominalizarea secretarului general al Guvernului. Marian Neacșu este favoritul lui Marcel Ciolacu dar, din nou nu s-a luat nicio decizie clară în privința nominalizării oficiale.
Consiliul Național al PSD se reunește în ședință la ora 16.30 pentru a valida lista finală a PSD în ceea ce privește viitorii miniștrii din Guvernul Ciucă.
Cine este Florin Spătaru, noua propunere PSD pentru ministerul economiei
Florin Spătaru este de 3 ani si 5 luni Director HR (resurse umane) & Corporate Affairs la Șantierele Navale Damen Mangalia (Judeţul Constanţa)- (din iul. 2018 – Prezent)

Damen Shipyards Mangalia este cel mai mare șantier naval din România, situat la Marea Neagră.

Damen a reușit să asigure parteneriatul cu Guvernul României în 2018 și să preia controlul operațional al companiei. Șantierul naval face parte din Cruise Ropax and Offshore Division a Damen Group.

Florin Spătaru este președinte ANCONAV din februarie 2013 până în prezent. ANCONAV este asociația românească de construcții navale, având 48 de membri activi (șantiere navale, furnizori de echipamente, firme de inginerie). ANCONAV este membru al SEA Europe.

Studii

Academia de Studii Economice din București, doctorat în economie 2009 – 2012

London Business School, Scoala de Afaceri din Londra HR 2009

Universitatea din Galati



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu