PSD e Mafia! Spitalul Republican anunțat de Firea s-a scumpit la un miliard de euro, de la 400 de milioane de euro, în două zile!

PSD e Mafia! Spitalul Republican anunțat de Firea s-a scumpit la un miliard de euro, de la 400 de milioane de euro, în două zile!

PSD e Mafia! Spitalul Republican anunțat de Firea s-a scumpit de la 400 de milioane de euro la un miliard de euro în două zile!

Spitalul Republican din București, proiect inițiat de Gabriela Firea, va costa 4,7 miliarde de lei (circa un miliard de euro), potrivit proiectului de hotărâre a Consiliului general al Municipiului București, pusă în dezbatere vineri pe site-ul Primăriei Capitalei. În urmă cu două zile, pe 11 decembrie, Gabriela Firea spunea într-o conferință de presă că proiectul va costa 400 de milioane de euro.

„400 milioane de euro pentru circa 1.000 de paturi e un preţ foarte bun, foarte corect”, a spus Firea la acel moment, potrivit Agerpres. Ea a lăudat Compania Municipală Dezvoltare Durabilă și Trustul de Clădiri Metropolitane, spunând că ”au livrat acest studiu într-un termen record de 8 luni, încă o dovadă a utilității companiilor municipale”.

Documentul oficial  de pe site-ul Primăriei București arată însă că proiectul va fi de două ori și jumătate mai scump. Presupusul spital, pentru care nu există în acest moment o sursă de finanțare, ar urma să fie amplasat la marginea orașului, pe Șoseaua Pipera nr. 63 – 65, și ar urma să fie construit în 5 ani.

”Spitalul Metropolitan este mai mult decât un spital, este un concept nou pentru România, deoarece acest obiectiv va îngloba nu numai un spital, ci și locuințe pentru doctori, spații hoteliere pentru pacienți și pentru familiile acestora, creșă și grădiniță pentru copiii personalului medical, săli de cursuri și conferințe”, se arată în proiectul de hotărâre.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina