PSD este MAFIA! Scandal major la instituția din centrul dosarului lui Dragnea! O angajată condamnată pentru că a furat ajutoare sociale continuă să lucreze la DGASPC Teleorman!

PSD este MAFIA! Scandal major la instituția din centrul dosarului lui Dragnea! O angajată condamnată pentru că a furat ajutoare sociale continuă să lucreze la DGASPC Teleorman!

PSD este MAFIA! Scandal major la instituția din centrul dosarului lui Dragnea! O angajată condamnată pentru că a furat ajutoare sociale continuă să lucreze la DGASPC Teleorman! Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, cunoscută drept “raiul angajărilor fictive”, e în centrul unui nou scandal, după cel din dosarul lui Liviu Dragnea. De data aceasta e vorba desprea cazul unei angajate a Direcției care a furat din banii alocați de stat unor oameni bătrâni bolnavi, dar continua să lucreze în instituție, dezvăluie G4Media.ro.

Protagonista, Daniela Pastramagiu, este membră a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Teleorman. Ea a fost condamnată definitiv în 2015 de Tribunalul Teleorman pentru că a furat din ajutorul dat de stat unor persoane vârstnice, într-un dosar instrumentat de DIICOT. Femeia a primit o sentință penală de doi ani de închisoare cu suspendare, dat fiind că și-a recunoscut faptele (Sentința poate fi citită mai jos).

Pe data de 25 iulie 2012, Daniela Pastramagiu era angajată, ca și astăzi, în cadrul DGASPC Teleorman, evaluând gradul de handicap al unor persoane adulte. La momentul acela, ea a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere cu doi bătrâni din comuna Buzescu. În schimb, ea își asuma să le asigure celor doi hrana, vestimentația și menajul pentru tot restul vieții, precum și cheltuielile ocazionate de vreo boală sau pe cele derivate din eventualitatea unei înmormântări. Bătrâna, Maria R. a decedat pe 1 august 2015, aceasta fiind încadrată în gradul de handicap grav și beneficia de ajutoare sociale furnizate de DGASPC Teleorman, dar și de Primăria Buzescu.

Pentru a-și însuși ajutoarele destinate familiei de bătrâni, angajata DGASPC Teleorman, care ajutase și la întocmirea dosarului de handicap al victimei sale prin tot felul de tertipuri (a dus-o pe bătrână să-i facă investigații imagistice în zona capului, deși o mințise că o verifică în zona abdomenului), Daniela Pastramagiu a îndeplinit formalitățile pentru deschiderea unui cont bancar. Aferent acestuia, a solicitat și un card, pe numele bătrânei, în care să fie virate ajutoarele sociale de la Primăria Buzescu și de la DGASPC Teleorman. Totul s-a întâmplat fără ca bătrâna să aibă cunoștință despre demersurile făcute de cea care o mințea că o ajută.

Pe data de 30 aprilie 2014, angajata DGASPC Teleorman s-a prezentat la Agenția Alexandria a Reiffeisen Bank, contactând un ofiter de cont și solicitând de la acesta deschiderea unui cont de card pe numele bătrânei Maria R., precizând că aceasta nu era transportabilă la momentul acela. În consecință, angajatul băncii a pus la dispoziția Danielei Pastramagiu formularele necesare pentru deschiderea contului și i-a eliberat un card bancar. Semnătura beneficiarei reale a fost înlocuită cu semnătura angajatei DGASPC Teleorman. După obținerea cardului bancar, în perioada 11 iulie 2014 – 29 septembrie 2014, fără drept și fără știrea beneficiarului real, Daniela Pastramagiu a folosit cardul la bancomat, retrăgând de 144 ori sume de bani.

Cazul a ajuns, în cele din urmă, pe masa procurorilor și apoi la instanță, constatându-se falsul în înscrisuri și operațiunile financiare frauduloase. În 2015, femeia a fost condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni financiare în mod fraudulos, de acces ilegal la un sistem informatic și de fals sub semnătură private. Aceasta a fost condamnată la doi ani cu suspendare, pentru că Daniela Pastramagiu și-a recunoscut fapta, și trei ani de interzicere a drepturilor.

În ciuda acestui fapt, nimeni din DGASPC Teleorman nu-și amintește ca Daniela Pastramagiu să fi încetat vreodată să lucreze în instituție, în perioada condamnării sale.

Întrebat de reporter care e explicația pentru care o persoană condamnată continuă să lucreze în instituție, directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu, a declarant că „E prima dată când aud despre asta. Personal, chiar nu știu de vreo condamnare. Dar doamna lucrează la comisia pentru persoanele adulte cu handicap. Nu știu să fi avut vreo pauză în activitate. Vă rog să îmi dați un răgaz să aflu toate astea.”

Surse din instituție au declarant pentru G4Media.ro că șefa Danielei Pastramagiu a știut că subordonata ei a fost condamnată din 2015 până în 2017, însă asta n-a împiedicat-o să o țină sub tutela ei pe femeia condamnată pentru furt din ajutoarele oamenilor bolnavi.

Daniela Pastramagiu nu a putut fi contactată până la publicarea articolului.

 
 
 Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică