Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov: Demisia lui Michael Flynn ''nu este treaba noastră''

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov: Demisia lui Michael Flynn ''nu este treaba noastră''

Demisia lui Michael Flynn din funcția de consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump după dezvăluirea unor contacte nepotrivite cu Rusia este ''o problemă internă americană'', a estimat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP și Reuters.

''Este o problemă internă a Statelor Unite, este o problemă internă a administrației președintelui Trump. Nu sunt problemele noastre'', a declarat presei Peskov. ''Noi am spus tot ceea ce dorim să spunem'', a adăugat el.

Michael Flynn a demisionat luni seara după dezvăluirile potrivit cărora el a discutat despre sancțiunile americane împotriva Rusiei cu ambasadorul rus în SUA înainte ca Trump să-și preia mandatul și că l-a indus în eroare pe vicepreședintele Mike Pence în legătură cu conversațiile.

Anterior Peskov a spus că Flynn și ambasadorul nu au discutat despre ridicarea sancțiunilor în conversațiile lor. El a refuzat să ofere detalii despre comentariile anterioare când a fost întrebat marți.

SUA au impus sancțiuni Rusiei ca urmare a anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova în 2014 și în legătură cu acțiunile separatiștilor proruși în estul Ucrainei. Kremlinul a respins acuzațiile că îi ajută cu arme și trupe pe separatiști.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…