Purtătorul de cuvânt Hexi Pharma: Produsele folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate

Purtătorul de cuvânt Hexi Pharma: Produsele folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate

Produsele Hexi Pharma folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate, nu au fost diluate, iar ele sunt folosite doar într-o etapă de pre-dezinfectare, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al companiei, Loredana Albu.

"Este vorba de produse foarte concentrate, care se diluează 1 la 400 de litri și care se folosesc în general pentru suprafețe mari. Atunci când sunt folosite pentru instrumentar sau pentru blocul operator, sunt folosite într-o etapă de pre-dezinfectare, adică după produsele Hexi vin încă două etape de dezinfectare și sterilizare", a precizat ea.

Loredana Albu a subliniat că produsele folosite în blocul operator nu au fost diluate și și-a exprimat convingerea că "până la sfârșitul acestui scandal" va reieși că produsele Hexi Pharma "probabil sunt cele mai bune produse din piață".

"Din punctul nostru de vedere, pacienții au fost în siguranță. Sunt produse testate. Mai ales cele folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate", a adăugat ea.

În contextul în care procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au efectuat, sâmbătă, percheziții la sediul și punctele de lucru ale Hexi Pharma , Loredana Albu și-a exprimat mulțumirea că aceste percheziții au loc "în sfârșit".

"Gândiți-vă că sunt 50 de angajați în fabrica din spatele meu și 450 de angajați în tot grupul Hexi care stau de două săptămâni într-o mare incertitudine. Noi am sigiliat loturile, toate, așa cum s-au lucrat, încă de la începutul scandalului, și le mulțumim că au venit. Asta vrem și noi, să fie o piață bine reglementată, cu reguli foarte stricte, astfel încât să știm ce e de făcut de acum încolo, ca să evităm așa ceva. (...) Nu știu dacă e târziu sau devreme, noi am așteptat încă din prima zi. (...) Credem că au acționat atunci când le-a venit rândul și atunci când au crezut ei. Noi am acționat imediat ce am aflat că e posibil să fie o problemă și încă de atunci am așteptat să vină și să ia probe", a spus ea.

Loredana Albu a menționat că firma a trimis probe pentru cele două produse care au fost acuzate.

"Am luat și noi probe, îi rugăm să ia și ei, astfel încât să ne asigurăm că nu e nicio problemă. Noi sperăm să nu fi fost așa, dar din moment ce am oprit producția imediat, am luat în calcul varianta că s-ar fi putut întâmpla", a declarat ea.

Întrebată de ce managerul companiei nu a răspuns întrebărilor, Loredana Albu a atras atenția asupra faptului că nici cei din conducerea fabricii, nici angajații "nu au avut niciodată contact cu presa".

"Așa reacționează ei. Trebuie să luăm în calcul faptul că sunt oameni care nu reacționează bine atunci când văd o cameră de luat vederi, nu neapărat pentru faptul că ar avea ceva de ascuns, ci pentru că pur și simplu au trac", a precizat ea.

Purtătorul de cuvânt al companiei a confirmat faptul că o angajată a fabricii a fost agresată vineri în trafic.

"Era cu o mașină brand-uită în timp ce venea la serviciu și a fost agresată de un alt conducător auto din trafic care i-a vorbit foarte urât, a încercat să tragă de ușa de la mașină. Suntem într-o situație în care nu ar fi trebuit să fim", a mai spus ea.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

4 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

5 Ciudatul articol apărut în Austria despre o platformă petrolieră a Petrom din Marea Neagră