Putin se plânge că ucrainenii bombardează regiuni din Rusia, deși armata lui se află de un an în Ucraina

Putin se plânge că ucrainenii bombardează regiuni din Rusia, deși armata lui se află de un an în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin spune că armata Rusiei trebuie să pună capăt bombardamentelor împotriva regiunilor ruseşti dinspre teritoriul ucrainean. Liderul de la Kremlin a adăugat că mulți oameni au rămas fără curent sau adăpost.

Putin, deranjat de bombardamentele ucrainene pe teritoriul Rusiei FOTO Profimedia

Putin a vorbit la o reuniune guvernamentală cu privire la refacerea locuinţelor şi infrastructurii distruse în regiunile din sud-vestul Rusiei de la graniţa cu Ucraina.

Desigur, sarcina prioritară este de a elimina chiar posibilitatea de bombardamente. Dar aceasta este treaba departamentului militar”, a spus Putin, citat de Agerpres.

Ucraina nu revendică responsabilitatea pentru atacuri care lovesc interiorul teritoriului rus, dar le-a descris drept „karma” pentru invazia Moscovei, care a distrus oraşe ucrainene şi a vizat sistematic infrastructura energetică a ţării, lăsând oamenii frecvent fără electricitate şi apă în mijlocul iernii, notează Reuters.

Oamenii au probleme „foarte” acute

Putin a citat regiunile ruseşti Belgorod, Briansk şi Kursk, precum şi Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, ca zone unde locuinţele au fost avariate sau distruse. Oamenii se confruntă cu probleme „foarte acute” şi este nevoie de reparaţii şi compensaţii, a mai spus el.

Mulţi oameni s-au trezit într-o situaţie dificilă, şi-au pierdut casele, au fost obligaţi să se mute la rude sau în locuri de reşedinţă temporare, s-au confruntat cu întreruperi în furnizarea apei, căldurii şi electricităţii”, a adăugat el.

Declarațiile sale subliniază frustrarea Moscovei la frecvenţa atacurilor în sudul Rusiei, care au inclus lovituri asupra unor obiective precum substaţii de energie electrică şi depozite pentru arme şi combustibil, arată Reuters.

Au produs pierderi grele adversarului

Pe 8 ianuarie, Armata rusă a susţinut că a lansat mai multe lovituri asupra unor cazărmi militare din orașul Kramatorsk, în estul Ucrainei, şi a produs pierderi grele adversarului său drept represalii față de bombardamentul de la Makiivka.

„Drept răspuns la lovitura criminală a regimului de la Kiev în primele minute ale lui ianuarie 2023, forţele ruseşti au lansat o operaţiune de represalii”, a anunţat Ministerul rus al Apărării în raportul său cotidian, precizând că a lovit două cazărmi din Kramatorsk.

Comunicatul nu oferă informații despre data precisă a acestei lovituri.

Potrivit Reuters, bilanţul avansat de Ministerul rus al Apărării este de peste 600 de morţi. Totuși, agenţia de ştiri britanică precizează însă că nu a putut verifica această informaţie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…