Putin, vizită în Crimeea VIDEO

Putin, vizită în Crimeea VIDEO

Președintele rus Vladimir Putin s-a deplasat în Crimeea într-o vizită care marchează împlinirea a nouă ani de la anexarea peninsulei ucrainene, informează Reuters şi AFP.

Putin vizita in Crimeea FOTO Twitter/Ukrainska Pravda

Ultima dată, Putin a vizitat peninsula în iulie 2020, când a inspectat șantierul naval Zaliv din orașul Kerci.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Vladimir Putin va lua parte la inaugurarea unui sit cultural și istoric. Anterior, era de așteptat ca Putin să se alăture evenimentului prin legătură video, relatează Tass.


Vladimir Putin a semnat tratatul de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea şi a oraşului-port Sevastopol pe 18 martie 2014, după două referendumuri separate în care locuitorii din Crimeea ar fi susţinut încorporarea acesteia în Rusia în proporţie de 96,77%, iar cei din portul Sevastopol - considerat un oraş cu statut federal - în proporţie de 95,6%, scrie Agerpres.

Aceste referendumuri au fost considerate ilegale de către Occident, care a impus sancţiuni Rusiei.

Vineri, în cadrul unei videoconferinţe privind dezvoltarea socio-economică a peninsulei, Putin a declarat că Rusia va face totul pentru a preveni ameninţările la adresa securităţii peninsulei şi a Sevastopolului

Un avion rusesc de vânătoare de tip Su-27 a lovit marți o dronă americană de tip Reaper. Incidentul, urmat de doborârea dronei, s-a produs în spațiul aerian internațional din Marea Neagră. Totuși, Ministerul rus al Apărării a transmis într-un comunicat în acea zi că drona americană ar fi încălcat o zonă de interdicție aeriană în apropiere de peninsula Crimeea.

„În dimineața zilei de 14 martie anul acesta, deasupra Mării Negre în regiunea Peninsulei Crimeea, controlorii spațiului aerian din cadrul Forțelor Aerospațiale Ruse au înregistrat zborul unui vehicul aerian american fără pilot MQ-9 în direcția frontierei de stat a Federația Ruse”, se spune în comunicatul Ministerului.

Pe de altă parte, imaginile făcute publice de SUA arată cum unul dintre cele două avioane de vânătoare rusești Su-27 ridicate de la sol pentru interceptarea dronei se apropie de dispozitiv și acroșează elicea, ceea ce a determinat Forțele Aeriene ale Statelor Unite să doboare nava în apele internaționale ale Mării Negre.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite au denunțat o „interceptare nesigură și neprofesionistă”.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…