Qatargate: Soţia şi fiica fostului europarlamentar italian Antonio Panzeri, eliberate din arest

Qatargate: Soţia şi fiica fostului europarlamentar italian Antonio Panzeri, eliberate din arest

Soția şi fiica fostului europarlamentar italian Antonio Panzeri, figură centrală în scandalul de corupţie Qatargate care a afectat Parlamentul European, au fost eliberarate din arestul la domiciliu, relatează ANSA, citată de Agerpres.

Pier Antonio Panzeri. FOTO Profimedia

Dispusă de un tribunal din Brescia, eliberarea Mariei Dolores Colleoni, soţia lui Antonio Panzeri, şi a Silviei Panzeri, fiica lor, are loc după ce autorităţile belgiene au renunţat la cererea de extrădare . Cele două se aflau în arest la domiciliu, în nordul Italiei, din 10 decembrie, anul trecut.

Pe 17 ianuarie, Antonio Panzeri, suspect cheie în scandalul de corupţie din PE legat de Qatar şi Maroc, a semnat cu Parchetul belgian un acord în care se angajează să colaboreze cu anchetatorii, în schimbul unei pedepse diminuate de închisoare cu executare.

Fostul eurodeputat italian a fost arestat la Bruxelles pe 9 decembrie, odată cu eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili (vicepreşedintă a Parlamentului European) şi a asistentului europarlamentar italian Francesco Giorgi, partenerul de viaţă al Evei Kaili.

Aceștia, împreună cu Niccolo Figa-Talamanca, un italian responsabil al unui ONG şi care a fost de asemenea arestat preventiv, au fost inculpaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi corupţie.

De asemenea, sunt investigaţi alţi doi eurodeputaţi social-democraţi, belgianul Marc Tarabella şi italianul Andrea Cozzolino, iar secretarul general al Confederaţiei Sindicale Internaţionale (CSI), Luca Visentini, este cercetat în stare de libertate pentru corupţie şi spălare de bani.

Bani şi din partea Marocului pentru a susţine interesele acestei ţări în PE

Faptele din dosar se referă la încasarea unor mari sume de bani din partea statului Qatar pentru a influenţa în favoarea acestuia declaraţii şi decizii politice în cadrul PE, în special în ce priveşte drepturile lucrătorilor în Qatar, ţară criticată adesea pentru încălcarea acestor drepturi.

La percheziţiile efectuate la domiciliul lui Panzeri a fost găsită suma de 600.000 de euro. Fostul eurodeputat italian ar fi primit bani şi din partea Marocului pentru a susţine interesele acestei ţări în PE, potrivit presei belgiene.

Amintim că Parlamentul European a lansat o procedură pentru ridicarea imunităţii a doi membri ai săi: italianul Andrea Cozzolino şi belgianul Marc Tarabell, ale căror nume sunt legate de acest scandal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu