Raed Arafat: 6 județe, sub cod roșu; drumurile sunt închise

Raed Arafat: 6 județe, sub cod roșu; drumurile sunt închise

Județele Buzău, Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași și Tulcea au intrat sub cod roșu de vreme rea, toate drumurile naționale și județene din zonă fiind închise, a declarat vineri pentru AGERPRES șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

* LIVE UPDATE IGPR: Drumurile din patru județe, porturile de la Marea Neagră și autostrada A2, închise din cauza viscolului / Cod roșu de viscol în șase județe / 42 de trenuri anulate

* LIVE UPDATE Cod roșu de viscol și vizibilitate aproape de zero pentru județele Buzau, Braila și Vrancea, pâna la ora 16:00 / Cod galben de viscol în județele Bihor, Timiș și Arad, pâna la ora 12:00

"Drumurile naționale, precum și drumurile județene sunt închise în Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași, Tulcea. S-a luat decizia preventivă pentru ca oamenii să nu se blocheze pentru că va fi situația dificilă până la cel puțin ora 13,00, după care vom încerca să înlăturăm efectele pentru ca după aceea să se reia circulația în mod normal acolo unde este posibil. Acționăm pe două paliere: unul preventiv, unde Poliția împiedică persoanele să ajungă cu mașini sau alte mijloace pe drumurile care sunt închise și informează pe unde să meargă, și pe partea de intervenție, unde ISU, împreună cu Jandarmeria, Poliția — și acum am solicitat la Constanța și sprijinul MApN pentru anumite intervenții — lucrează împreună pe partea de intervenții la situațiile de urgență. Avem mai multe situații în curs de rezolvare. S-a luat legătura cu primăriile acolo unde avem cazuri care sunt în așteptarea intervenției medicale ca să se trimită asistenții de la dispensar. Avem un caz la Floroaica, județul Călărași, unde este un mijloc de intervenție în deplasare, o șenilată de la SMURD. Am luat legătura cu viceprimarul și urma să se trimită o asistentă care să stea cu gravida până ajunge mijlocul de intervenție", a spus Arafat.

El a afirmat că mai multe localități nu au curent electric, acționându-se pentru remedierea problemelor.

De asemenea, Raed Arafat a precizat că 622 de persoane care necesită dializă au fost evacuate preventiv. Aceeași măsură s-a luat și pentru 126 de gravide.

"O parte dintre persoane au refuzat să fie evacuate și normal că în cazul în care va fi ceva o să trebuiască să se intervină pentru ele", a mai spus șeful DSU.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit