Raed Arafat și IGSU au solicitat ISU Prahova un raport despre controalele făcute la complexul turistic Ferma Dacilor

Raed Arafat și IGSU au solicitat ISU Prahova un raport despre controalele făcute la complexul turistic Ferma Dacilor

Opt oameni, între care trei copii, au murit marți în incendiul care a distrus complexul turistic Ferma Dacilor din Prahova.

Raed Arafat Foto Inquam Photos

Complexul Turistic Ferma dacilor, din județul Prahova, a fost verificat de ISU în anul 2019, fiind identificate șase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate șase avertismente.

În urma tragicului eveniment produs în această dimineața, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a solicitat ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate, ”inclusiv deficiențele constatate și sancțiunile aplicate, dacă acestea există, precum și măsurile dispuse de personalul de specialitate în scopul remedierii deficiențelor constate la nivelul spatiilor aparținând operatorului economic cu funcțiuni de cazare situat în localitatea Tohani din județul Prahova, în timpul verificărilor efectuate”, potrivit IGSU:

De altfel, acest raport a fost solicitat și de șeful DSU, dr. Raed Arafat și urmează să facpă obiectul unei analize ample, alături de specialiști ai Inspecției de Prevenire din cadrul IGSU.

”Datele prezentate vor contribui la crearea unui imagini obiective asupra activităților derulate de ambele părți, îndatoririle și obligațiile aferente fiecărui sector de activitate, în scopul protejării vieții și a bunurilor cetățenilor. Totodată, în cazul în care vor fi constate nereguli sau deficiențe în îndeplinirea atribuțiilor, vor fi dispuse măsurile care se impun”, mai spune IGSU.

De altfel, DNA ar urma să redeschidă, potrivit surselor „Adevărul”, dosarul privind posibile nereguli în legătură cu sancțiunile dispuse pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu a pensiunii Ferma Dacilor. Ancheta viza posibile nereguli privind acordarea autorizațiilor ISU. Mai exact, deși angajații ISU Prahova ar fi constat nereguli, ar fi dispus avertismente în locul amenzilor.

Opt oameni, între care trei copii, au murit marți în incendiul care a distrus complexul turistic Ferma Dacilor din Prahova. Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu. Oamenii dispăruți sunt considerați decedați, potrivit procurorului care conduce ancheta. Șase cadavre carbonizate au fost recuperate deocamdată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?