Raluca Turcan: PNL propune o creștere de 30-40 % a salariilor în patru ani

Raluca Turcan: PNL propune o creștere de 30-40 % a salariilor în patru ani

Liberalii propun o creștere de 30-40 % a salariilor în patru ani, perioadă în care se va ajunge la o creștere a salariului mediu de 4.238 de lei, susține vicepreședintele PNL, Raluca Turcan.

 "PNL a elaborat un set de principii pe care se poate construi un sistem de salarizare unitar și echitabil și nu unul axat pe adâncirea decalajelor, cum propune PSD. Majorările trebuie sa se adreseze tuturor bugetarilor. Diferența dintre cel mai mic salariu și cel mai mare salariu trebuie sa fie stimulativă și PNL propune un raport de 1:13 (spre deosebire de 1:17 cât e în prezent/ sau 1:20 cât propune PSD). PNL propune o creștere de 30-40% a salariilor în 4 ani, perioada în care să ajungem la o creștere a salariului mediu de 4.238 de lei", a declarat luni seara, pe pagina ei de Facebook, Raluca Turcan.

Potrivit vicepreședintelui liberal, "impactul proiectului PNL este de 23 de miliarde de lei, (...) în raport cu ceea ce propune PSD (42 de miliarde de lei)".

Raluca Turcan afirmă că propunerea liberală este "sustenabilă" și se bazează pe "o creștere economică de circa 4% medie anuală; reducerea fiscalității asupra muncii cu 7,5 puncte procentuale, respectiv generalizarea cotei unice; țintirea ajutoarelor de stat pentru capitalul autohton cu accent pe IMM-uri și dereglementare și debirocratizare: impozitarea profitului realizat în România de către toate entitățile economice, indiferent de proveniența capitalului (prevenirea acțiunilor de externalizare a profitului)."

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

4 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

5 Foarte interesante amănunte!