Rareș Bogdan: Anticipate în maximum 3-4 luni

Rareș Bogdan: Anticipate în maximum 3-4 luni

Prim-vicepreședintele PNL a spus la Digi24 că liberalii își doresc alegeri anticipate în maximum 3-4 luni, iar condițiile puse guvernului Ludovic Orban de USR sunt obiective pe care le vizează și liberalii, relatează  Digi24.ro .

„Pentru PNL cel mai important lucru este să ajungem la anticipate”, a declarat Rareș Bogdan. „Dacă fac cvorumul, nu contează dacă ne dau guvernul jos sau nu, ideea e să ajungem la anticipate”, a mai spus el.

„Condițiile USR sunt și condițiile noastre”, a menționat el.

Întrebat dacă, în ipoteza că Guvernul Orban va fi învestit și va obține aprobarea bugetului pe 2020, consideră că ar fi bine ca apoi executivul să-și dea demisia și să meargă astfel către o cale a alegerilor anticipate, Rareș Bogdan a spus că liberalii au o strategie extrem de clară și de simplă: „alegeri anticipate în maxim 3-4 luni de zile”.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a declarat miercuri seară la Digi24 că cel mai „rău” scenariu pe care îl vede, în urma eșecului negocierilor cu Pro România pentru susținerea guvernului Ludovic Orban, este ca votul de învestire să nu poată fi organizat, din lipsă de cvorum, situație care ar mai putea dura încă patru săptămâni, până după alegerile prezidențiale.

Rareș Bogdan spune că în momentul de față se profilează o refacere a stângii „care a nenorocit țara timp de 30 de ani” și nu exclude ipoteza ca partidul lui Victor Ponta să nu intre în sală, la fel ca PSD, pentru a nu fi asigurat cvorumul necesar pentru votul în privința guvernului Ludovic Orban. Asta ar face ca situația să treneze, ar trebui reluate proceduri parlamentare complicate, a explicat Rareș Bogdan. 

Europarlamentarul este însă optimist. O dată, mizează pe oameni „mai așezați” din partidul lui Victor Ponta, precum Mihai Tudose și Sorin Câmpeanu, cu care vrea să vorbescă. În cazul „celui mai rău” scenariu, acela al imposibilității obținerii cvorumului, Rareș Bogdan crede că situația nu poate dura decât până după alegerile prezidențiale, când, după modelul situației din 2009, forțele politice se vor repoziționa.

„M-aș fi mirat ca dl. Ponta să fie consecvent până la capăt. Dar încă sper ca domnia sa să se fi maturizat după experiența din 2014 și 2015 și să reușească totuși să fie consecvent măcar acum. Ca fost premier, ar trebui să știe ce înseamnă ca România să intre în iarnă fără un guvern valid”, a comentat Rareș Bogdan decizia lui Victor Ponta de a nu vota guvernul Ludovic Orban.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /