Rareș Bogdan, declarații incomode

Rareș Bogdan, declarații incomode

Rareș Bogdan, europarlamentar din partea Partidului Național Liberal, a fost prezent, vineri seara, la Realitatea Plus, în emisiunea moderată de Ionela Arcanu, unde a lansat avertismente dure la adresa colegilor de partid care nu-l informează cu măsurile care se iau în cadrul coaliției de guvernare:

„Nu vreau să înaintez cifre legate de creșterea pensiilor înainte de a vedea proiecția bugetară. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să ne fie teamă să găsim formulele de atras bani la buget, dar să mergem cu un procent cât mai mare în perioada imediat următoare, adică de la 1 ianuarie. Nu e nimic anormal în ceea ce solicită pensionarii. Rămâne ca Guvernul și Ministerul Finanțelor să vină cu proiecția corectă și să nu dezechilibreze în niciun fel bugetul.

Toată această creștere de pensii trebuie gândită în directă concordanță cu creșterea investițiilor. Dacă noi vom aduce bani mai mulți la buget, dacă noi vom sprijini mai mult mediul privat, dacă noi vom înțelege că putem juca major în zona de alimente, de grâu, de transport fluvial și maritim - acele 24.000 de containere care au ajuns în fiecare zi, faptul că în zona oil terminal nu mai ai loc și stai 3-4 săptămâni să descarci un vagon de petrol exact ca în raza marilor porturi din Rotterdam, din Anvers, Le Havre sau Pireu - nu vom face nimic. Trebuie să gândim dublat, nu doar de unde luat să creștem pensiile, ci cum facem să crească bugetul în așa fel încât să creștem ușor“, a spus rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Dacă e așa, sunt unul dintre cei care se vor enerva

„Numai că, până atunci, pensionarilor le sunt vândute iluzii“, a punctat jurnalista Ionela Arcanu.

„Nu știu dacă sunt vândute iluzii. E prima dată când aud de acest scenariu cu majorare etapizată. Am auzit astăzi și chiar mă deranjează dacă va veni așa și o să am cuvinte de nemulțumire, pentru că nu mi se pare normal ca un om cu o poziție în PNL, deși sunt oameni mult mai importanți ca mine, să afle de la televizor că cineva vrea să facă ... . Eu vreau să cred că e doar o informație de presă și că nu există.

Dacă există, eu sunt unul dintre cei care se vor enerva, pentru că nu vreau să aflu de la televizor, atâta timp cât încasez costurile acestei guvernări fără a fi, efectiv, în cabinet. Costurile în sensul de imagine. Toate prostiile lor le plătesc și eu de vreo trei ani. E datoria tuturor să mă informeze și pe mine, și pe Motreanu, să-l informeze și pe Boc, pe Bolojan, pe Iulian Dumitrescu și pe Flutur. Eu vreau să cred că nu e așa și e doar un scenariu pus pe masă ca multe altele puse de-a lungul timpului“, a spus, la Realitatea Plus, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Dacă astrele se aliniază, pe 8 decembrie primim acordul de aderare la spațiul Schengen

"Daca astrele se aliniază, pe 8 decembrie, la consiliului JAI de la Praga, vom primi acordul, avem toate șansele. Trebuie spus că Olanda nu poate rămâne singură, până acum a avut poziții în care era susținută și de alte state, nu poate sta invers pe sensul de mers al unei autostrăzi, pentru că s-ar putea ca până la urmă ea să aibă probleme. Atât timp cât 22 din cele 23 de state din Consiliul JAI te susțin, nu se pot poziționa invers," a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Liderul liberal a mai explicat că și din punct de vedere al Uniunii Europene ar fi avantajoasă includerea României.

"ȘI pentru PIB-ul UE ar fi un avantaj, ar fi între 0,5% și 1% prin amplificarea schimburilor comerciale. Dacă își dau acordul la Consiliul JAI și se semnează acordul, atunci vom intra terestrul în spațiul Schengen de la 1 ianuarie, iar din punct de vedere aviatic, pentru că este o problema cu alinierea la orarele de vara/iarnă, din 26."

Rareș Bogdan, mesaj către Marcel Ciolacu: „Dacă rupem coaliția, suntem inconștienți! Nu trebuie să ne iubim”

„Nu, nu se rupe coaliția. Dacă rupem coaliția, suntem inconstienți, la ce e in jurul României acum și la suprapunerea de crize de astăzi. Nu trebuie să ne iubim, nici ei nu mă iubesc pe mine, nici eu nu-i iubesc pe ei. Și sunt convins că la fel gândesc ca mulți alții din PNL.

În schimb, astăzi, singura soluție pentru România este această coaliție. Nu trebuie să ne iubim, trebuie să gândim in interesul statului român, în interesul cetățenilor români. Astăzi avem nevoie de această coaliție.

Astăzi, mâine și poimâine avem nevoie de această coaliție”, a conchis Rareș Bogdan, la Realitatea Plus.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…