Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte: „A fost un drum lung și greu. Nedrept și uneori ticălos. Dar am fost uniți, iar PNL a contribuit direct, decisiv și incisiv la acest succes de etapă”

Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte: „A fost un drum lung și greu. Nedrept și uneori ticălos. Dar am fost uniți, iar PNL a contribuit direct, decisiv și incisiv la acest succes de etapă”

Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte: „A fost un drum lung și greu. Nedrept și uneori ticălos. Dar am fost uniți, iar PNL a contribuit direct, decisiv și incisiv la acest succes de etapă”.

„De câteva minute, România se află în Schengen, o victorie de etapă! Frontierele aeriene și maritime nu sunt puțin lucru! De acum nu doar că nu mai stăm la cozi în aeroporturile europene, dar ca țară, avem acces la mecanismele decizionale din Schengen. Sunt și alte avantaje. Pentru economie este o gură de oxigen. Turismul va avea de câștigat enorm, iar fiecare om care va vizita România va aduce încasări pentru hotelieri, agropensiuni, industria alimentară, pentru toate locurile noastre binecuvântate de Dumnezeu! Atractivitatea turistică înseamnă și un mediu de investiții mai prietenos. De asemenea, vom putea transporta mai ușor cu avionul produse de maximă necesitate - echipamente sensibile, medicamente, logistică din toate domeniile. Iar din punct de vedere maritim, România devine poarta de acces cea mai importantă din Estul Europei. Adică alte încasări mari!
Vom intra și terestru în Schengen! Să nu lăsăm tristețea să ne domine, să ne mobilizăm în continuare, așa cum au făcut-o italienii sau grecii, care au intrat în Schengen tot în etape.
Mult timp, state puternice din Europa au crezut că Schengen este o pălărie prea mare pentru noi. Dar știm cu toții ceva: cu căciulile pe frunte, spargem munte după munte! Aceștia suntem: mergem înainte, curge uneori sânge, strângem din dinți, dar nu ne clătinăm! Pe stema noastră este o acvilă, nu un pui fript!
A fost un drum lung și greu. Nedrept și uneori ticălos. Dar am fost uniți, iar PNL a contribuit direct, decisiv și incisiv la acest succes de etapă. Despre demersurile Guvernului Ciucă și fermitatea cu care a susținut argumentele țării, despre jocul inteligent al președintelui României, Klaus Iohannis, poate se va scrie cândva o carte de dezvăluiri. Sau despre cum au înțeles două partide inamice ce miză au în față și ce vremuri trăim. Iar asta ne face puternici. Să poți să pui în plan secund rivalități istorice, deoarece ai un interes național, să știi că politicieni mici vor specula și te vor ataca, să îți asumi deciziile cu bărbăție e o dovadă de putere.
Poate România n-a fost niciodată mai puternică. Dacă Germania a reușit să facă mai multe guverne de coaliție - și uitați-vă unde este Germania! - noi de ce să nu învățăm câte ceva? Cu un agresor la o salvă de tun, trebuia să fim puternici.
N-am primit Schenghen pe tavă. A trebuit să strângem din dinți, să ne jucăm cărțile. Mult timp, nu ne-au luat în serios. Dar am mers mai departe. Președintele României, Guvernul, europarlamentarii, mediul de afaceri, ong-urile și nu în ultimul rând, comunitățile de români care au pus presiune mereu.
Noi, europarlamentarii români, uniți ca niciodată, am obținut cea mai dură rezoluție din istoria Uniunii la adresa unui stat membru. Sunt mândru că am fost raportorul din umbră al EPP! Toată Europa a priceput că nu este de glumă, că nu vom renunța la pretenția ca România să fie despăgubită cu miliarde de euro pentru pagubele suferite. Au priceput că nu suntem o monedă de schimb, iar fără noi, securitatea europeană este șubredă. Mai ales acum!
Dacă nu traversam 50 de ani de comunism, România era acum între primele 3 economii din UE. Aceștia suntem noi, românii. Să nu uităm cine suntem! Dă-ne, Doamne, putere!”, a scris liderul PNL pe Facebook.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat