Rareș Bogdan: „Nu o voi vota pe Rovana Plumb. Sper ca Guvernul să se trezească și să vină cu o propunere acceptabilă”

Rareș Bogdan: „Nu o voi vota pe Rovana Plumb. Sper ca Guvernul să se trezească și să vină cu o propunere acceptabilă”

Europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL), șeful delegației României în grupul PPE, a declarat, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că nu  va vota pentru desemnarea Rovanei Plumb în postul de comisar european pentru Transporturi, El a menționat că rețineri ar avea și alți europarlamentari români afiliați popularilor europeni, printre ei fiind Traian Băsescu și Marian-Jean Marinescu.

Rareș Bogdan susține că o parte dintre europarlamentarii români din grupul popularilor nu vor vota pentru numirea Rovanei Plumb nici în plen, nici în comisia de transporturi a Parlamentului European.

”În comisia Tran, acolo unde este Gheorghe Falcă și Marian-Jean Marinescu, Rovana Plumb va trebui să facă față unor întrebări foarte serioase (…) Pe lângă problemele penale pe care le are, mai are câteva probleme privind absorția fondurilor europene. Cum să numești comisar european un om care nu a reușit să aducă bani europeni pentru guvernul țării sale?”, a spus Bogdan.

El susține că va vota împotrivă chiar și în pofida unor aranjamente încheiate între grupurile PPE și PES. ”Rareș Bogdan nu  o să o voteze pe Rovana Plumb. Sper ca Guvernul să se trezează și să vină cu o propunere acceptabilă (…) Marian-Jean Marinescu a spus în ședința de azi a delegației României că nu o va vota în comisie”, a declarat liberalul adăugând că și Traian Băsescu are temeri legate de un eventual vot favorabil Rovanei Plumb în comisia de transporturi.

Europarlamentarii USR-PLUS au anunțat deja că nu vor susține numirea lui  Plumb.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina