Rareș Bogdan, reacție virulentă după declarația penibilă a Vioricăi Dăncilă despre MCV! „Premierul delirează, goarnele PSD spumegă. Au dat România înapoi cu 10 ani!”

Rareș Bogdan, reacție virulentă după declarația penibilă a Vioricăi Dăncilă despre MCV! „Premierul delirează, goarnele PSD spumegă. Au dat România înapoi cu 10 ani!”

Rareș Bogdan, reacție virulentă după declarația penibilă a Vioricăi Dăncilă despre MCV! „Premierul delirează, goarnele PSD spumegă. Au dat România înapoi cu 10 ani!”

Ce a scris europarlamentarul PNL pe Facebook:

„Trecând peste faptul că premierul delirează, iar goarnele PSD spumegă, aveți aici, pe scurt, câteva idei despre cum a dat PSD România înapoi cu 10 ani – extrase relevante din Raportul MCV
Comisia Europeană o spune pe șleau: „unele dintre modificările propuse ale legilor păreau să servească intereselor anumitor persoane”

„Funcționarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților a confirmat temerile că secția respectivă ar putea fi utilizată ca instrument de presiune politică”

„Secția Specială a inițiat anchete împotriva judecătorilor și a procurorilor care s-au opus modificărilor actuale ale sistemului judiciar”

„Deși deciziile CCR nu privesc cauze care au fost deja închise, măsurile luate ca urmare a deciziei Curții Constituționale privind completurile de judecată formate din 5 judecători au generat un climat de insecuritate accentuată”

„DNA, ÎCCJ și Parchetul general, supuse la presiuni politice”

„În ciuda faptului că atât DNA, cât și ICCJ au continuat să ancheteze și să sancționeze corupția la nivel înalt și să dea dovadă de profesionalism în circumstanțe foarte dificile, atacurile la adresa activității lor, modificările succesive aduse cadrului legislativ aplicabil și posibila atingere adusă autorității hotărârilor judecătorești definitive ridică semne de întrebare cu privire la caracterul durabil al rezultatelor României în lupta împotriva corupției la nivel înalt” - Recomandarea 10: adoptarea unor criterii obiective pentru luarea și motivarea deciziilor de ridicare a imunității parlamentarilor pentru a se asigura faptul că imunitatea nu este folosită pentru a se evita cercetarea și urmărirea penală a infracțiunilor de corupție.

„Consiliul Superior al Magistraturii nu își îndeplinește rolul de a asigura un sistem de control și echilibru eficace, în măsură să apere independența instituțiilor judiciare asupra cărora se exercită presiuni”

„Pozițiile exprimate în cadrul CSM cu privire la aspecte fundamentale ale funcționării sistemului judiciar din România, cum ar fi înființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților sau numirile în posturi-cheie și apărarea independenței justiției, suscită îngrijorare cu privire la independența instituției și la autoritatea sa.”

„În situațiile în care a invocat apărarea independenței sistemului judiciar, CSM a stârnit uneori îngrijorare că ar putea fi supus influențelor politice”

„Legile modificate ale justiției au prevăzut modificarea bruscă a cerințelor în materie de vechime în funcție, care s-a reflectat negativ asupra capacității DNA de a-și desfășura activitatea. Gestionarea eficace a cazurilor de corupție la nivel înalt a fost, de asemenea, afectată negativ de faptul că responsabilitatea pentru numeroase cauze a fost transferată Secției speciale, care este competentă să ancheteze nu numai infracțiunile comise de magistrați, ci și infracțiunile conexe comise de alte persoane”

• Nu a fost respectată Recomandarea privind înghețarea intrării în vigoare a modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală, și revizuirea lor pt. a se asigura compatibilitatea cu dreptul UE și cu instrumentele internaționale de luptă împotriva corupției, precum și de recomandările formulate în cadrul MCV și de avizul Comisiei de la Veneția.

Dimpotrivă, au continuat modificările, iar președintele României și Opoziția le-a atacat la CCR
Iunie 2910: Dăncilă s-a angajat, în fața lui Juncker și Timmermans, să oprească reformele judiciare controversate și să reia imediat dialogul în cadrul MCV pentru a realiza progrese cu privire la reforma sistemului judiciar și la lupta împotriva corupției.

Reamintesc faptul că la Referendum-ul convocat de președintele României, cetățenii au spus limpede că vor întărirea luptei împotriva corupției și renunțarea la folosirea arbitrară a OUG”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria