Reacția bărbaților la o simulare de durere menstruală. Videoclipurile, virale pe TikTok VIDEO

Reacția bărbaților la o simulare de durere menstruală. Videoclipurile, virale pe TikTok VIDEO

Femeile știu cel mai bine că durerea menstruală nu este deloc amuzantă. Cu toate acestea, o recentă expoziție din Statele Unite a stârnit amuzamentul în întreaga lume, abordând acest subiect. Într-o serie de videoclipuri virale pe TikTok, bărbații au avut ocazia de a experimenta durerile menstruale, cu ajutorul unui simulator.

Bărbații, experimentând crampele menstruale FOTO Colaj Tiktok

Curioși, mulți bărbați, prezenți la expoziția din Calgary Stampede au acceptat provocarea și s-au oferit voluntari. Compania producătoare, a amplasat un stand cu un simulator de durere menstruală, fiind preocupată de eliminarea stigmatizării în jurul discuțiilor despre durerile menstruale, potrivit Yahoo! Life .

Rezultatul? Videoclipuri care au devenit virale, prezentând bărbați în pălării de cowboy și grimase de durere, oferind o perspectivă comică asupra situației.

Mulți dintre voluntari au reacționat, în mod previzibil, la simulatorul de durere crescut treptat de la unu la zece. Bărbații au simțit, într-o manieră cât de cât realistă, intensitatea durerii menstruale, culminând cu expresii surprinzătoare și, în unele cazuri, chiar lacrimi.

În spatele acestei acțiuni stă misiunea de a oferi oamenilor o perspectivă asupra a ceea ce implică această durere, adesea subestimată sau neînțeleasă.

Lux Perry, CEO-ul companiei organizatoare, numită Somedays, a explicat pentru Global News Canada: „Multe femei experimentează cantități extreme de durere și sunt invalidate în anumite aspecte ale vieții lor de profesorii, antrenorii, prietenii și medicii lor. Așa că aducem simulatorul de menstruație pentru a le oferi bărbaților o idee despre ceea ce trebuie ele să îndure.”

Experiența dureroasă a menstruației, numită dismenoree, conform Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie, este o realitate pentru mai mult de jumătate dintre femeile care au menstruație, durând în medie de 1 până la 2 zile în fiecare lună. Pentru unele femei, durerea este atât de severă încât îi afectează activitățile normale.

Desigur, aceasta este o simulare și nu poate reflecta cu adevărat complexitatea și variabilitatea durerii menstruale. Cu toate acestea, initiațiva a adus în prim-plan subiectul și a stârnit discuții despre necesitatea de a înțelegere, susținere și empatie față de femei, care experimentează lunar o astfel de durere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat