Reacţie la poziţia lui Trump: UE nu recunoaşte suveranitatea Israelului în Golan

Reacţie la poziţia lui Trump: UE nu recunoaşte suveranitatea Israelului în Golan

Uniunea Europeană şi-a reafirmat vineri poziţia de nerecunoaştere a suveranităţii Israelului în Golan, transmite Reuters.

UE a reacţionat la o propunere formulată joi pe Twitter de preşedintele american Donald Trump, potrivit căreia "după 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască deplin Suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care sunt de o importanţă strategică şi de securitate crucială pentru Statul Israel şi Stabilitatea Regională!".

"Poziţia UE nu s-a schimbat. Uniunea Europeană, în conformitate cu legislaţia internaţională, nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate de Israel începând din iunie 1967, inclusiv înălţimile Golan, şi nu le consideră parte a teritoriului israelian", a declarat agenţiei Reuters o purtătoare de cuvânt a Uniunii.

Israelul a cucerit de la Siria o mare parte a înălţimilor Golan în urma Războiului de Şase Zile din 1967, dar decizia israeliană de anexare a acestui teritoriu sirian nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a menţionat, la prima sa întâlnire cu Trump la Casa Albă, în februarie 2017, posibilitatea ca Statele Unite să îşi reconsidere poziţia. În noiembrie anul trecut, SUA au votat alături de Israel împotriva unei rezoluţii prin care ONU a declarat anexarea "nulă şi neavenită"; nicio altă ţară membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite nu s-a opus rezoluţiei respective. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…